תעמידו סיר: מתכונים למרקים מ-5 מרכיבים - סרוגים

תעמידו סיר: מתכונים למרקים מ-5 מרכיבים

בואו נודה, כולנו אוהבים מרקים בחורף אבל בהרבה מהמקרים מתעצלים להכין. בדיוק בשביל זה סידרנו לכם 3 מתכונים למרקים קלים שתוכלו להכין מ-5 מרכיבים פשוטים שיש בבית. מתכונים ששווה לגזור ולשמור לעונה הקרובה

1. מתכון למרק אפונה 

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1 כף שמן זית
1/2 בצל, קצוץ
300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + 2 כפות אבקת מרק ירקות/עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. לאחר מכן מסירים מהאש.

3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.

4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

טיפ: מומלץ להגיש לצד פרוסות חלה קלויות בתנור או בטוסטר ולבזוק מעט שמן זית


2. מתכון למרק כתום

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
3/4 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות  או 3 גזרים קלופים וחתוכים
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום
מים (כ-6 כוסות) או עד לכיסוי כל הירקות
תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם + 2 כפות אבקת מרק עוף (פרווה)

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב וגבוה למספר דקות. מטגנים עם מעט שמן את קוביות הבצל, משאירים לדקה כדי שיפרישו את הנוזלים לתוספת טעם. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית

2. מאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הגזרים/ בטטות, הדלעת

3. מאדים קלות, מוסיפים את המים, המלח, הפלפל ואבקת המרק. מגביהים מעט את האש, ומבשלים את לריכוך כל הירקות (כ-20 דקות)

4. כשהירקות רכים מקררים מעט את המרק וטוחנים עם מוט בלנדר חשמלי בפולסים קצרים עד למרקם הרצוי

5. לאחר הטחינה ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורד להוספת טעם ולבשל לעוד 10 דקות נוספות

טיפ: מומלץ להגיש עם גרעיני דלעת קלויים/חמניות וכף שמנת חמוצה


3. מתכון למרק בצל 

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

5-6 בצלים פרוסים דק
3 כפות שמן זית / 100 גרם חמאה
ליטר מים
3 כפות אבקת מרק בצל/ירקות
פלפל שחור, מלח ומעט סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית/חמאה בסיר עמוק למרק ומוסיפים את הבצלים הפרוסים.

2. מטגנים את הבצל עד למצב זהוב – חום ומוסיפים מעט סוכר אבקת מרק פלפל ומלח ומערבבים

3. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה. לאחר מספר דקות מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה עד 3/4 שעה על אש נמוכה

טיפ: מומלץ להגיש עם פרמז'ן או גבינה מותכת

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו