פינוק לסגר: מתכון לפרעצל ביתי מושלם
במקום לחכות שהסגר הזה כבר ייגמר, החלטנו להיכנס למטבח ולהתפנק הפעם בפרעצלס (בייגלה) ביתי שאפשר לאכול לצד שוקולד חם או גבינות ומטבלים שווים. כך תכינו אותם שלב אחרי שלב
מתכון לפרעצל (בייגלה)
במקום לחכות שהסגר הזה כבר ייגמר, החלטנו להיכנס למטבח ולהתפנק הפעם בפרעצלס (בייגלה) ביתי שאפשר לאכול לצד שוקולד חם או גבינות ומטבלים שווים. כך תכינו אותם שלב אחרי שלב
מצרכים:
5 כוסות (700 גר') קמח חיטה
1 ו-1/2 כוסות (360 מ"ל) מים חמים
2 כפות סוכר חום
1 ו-1/2 כפיות (7 גר') שמרים לאפייה
85 גר' חמאה מומסת
3 כפיות מלח
2 ליטר מים
120 גר' סודה לשתייה
חלב צמחי/ ביצה להברשת הפרעצל
לקישוט: מלח גס
אופן ההכנה:
1. שופכים את השמרים, הסוכר והחמאה לקערת המיקסר. מוסיפים את המים החמים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את הבצק בצד למשך כ-5 דקות.
2. לאחר השהיה, מוסיפים קמח ומלח בזהירות. לשים על מהירות נמוכה למשך כמה דקות ומאיצים את המהירות בהדרגה. לשים את הבצק היטב בעזרת הידיים למשך 5 דקות נוספות. צרו כדור מהבצק והניחו אותו בקערה משומנת. השאירו את הבצק בקערה עד שיכפיל את גודלו. תוכלו להשתמש לשם כך בפונקציית התסיסה של התנור.
3. חתכו את הבצק ל-8 חלקים. כסו בעדינות כל חלק בקמח, על מנת שהפרעצלס לא יישברו כאשר נעצב את הצורה שלהם.
4. מתחו את הבצק עד לקבלת חבל באורך של כ-50 ס"מ. ניתן לעצב את צורת הפרעצל.
5. הרתיחו 2 ליטרים של מים והוסיפו סודה לשתייה. כאשר המים מוכנים, הנמיכו את האש. הכניסו כל פרעצל לתוך המים למשך כ-20 שניות. הוציאו את הפרעצלס והניחו אותם בתבנית התנור, שמכוסה בנייר אפייה.
6. הברישו את הפרעצלס בעזרת החלב הצמחי/הביצה ופזרו מעליהם מלח גס. לאחר מכן הכניסו לאפייה בתנור למשך 15-17 דקות בחום של 220ºC עד להשחמה.
המלצה שלנו:
-מומלץ להגיש את הפרעצלס לצד גבינות ומטבלים אהובים כמו: שמנת שום שמיר, פסטו, ממרח זיתים ועוד…
-אם אתם מאוהבי המתוק-מלוח, מומלץ ביותר להגיש את הפרעצלס לצד שוקולד חם/ מייפל / או כל ממרח מתוק אחר שעושה טוב על הלב וליהנות מביס איכותי
בתאבון!
==================
המתכון באדיבות המותג TEKA
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו