אם לא יקרה משהו דרמטי, השנה נצטרך לשלם הרבה יותר על מנהג 'מחצית השקל' אותו נותנים כזיכרון למקדש, בימי פורים.
ישנם שני מקרים בהם חשוב ערכה של אונקיית הכסף – פדיון הבן ומחצית השקל. פדיון הבן היא מצווה מדאורייתא בה יש לתת לכהן 5 סלעים של כסף טהור (או שווה ערך) וזכר ל'מחצית השקל' זהו מנהג של חכמים לתת ערך של המטבע לצורך מצווה בימי חודש אדר, וערכה עשירית מהערך של פדיון הבן.
בשביל לחשב את מחירו של השקל, צריך לחשב את מחירו של הכסף (המתכת, לא המטבע), ולהכפיל ב-96 גרם. מחיר הכסף נקבע באונקיות, וכל אונקייה היא כ-31 גרם, המחיר הוא בדולרים ששערו היציג גם הוא משתנה באופן יומיומי.
בדיוק בשנה שעברה נפל מחיר הכסף לשפל של כ-12$ לאונקייה, בזמן ששער הדולר היה בערך על 3.50 שקלים לדולר.מאז פרצה הקורונה ומשקיעים חיפשו אפיקי השקעה "בטוחים" ופנו אל "הזהב" ואחריו אל "הכסף". מחיריהם התחילו לזנק מיד לאחר פורים בשנה שעברה.

מחירו של הכסף עומד כעת על כ-27$ לאונקייה, כלומר יותר מפי שניים ממחירו בשנה שעברה, אך שער הדולר שירד מיתן במעט את הזינוק במחיר. בכל מקרה ערכו של 'מחצית השקל' קפץ מאזור ה-18 שקלים, לערך, שהשנה צפוי להגיע ל- 34 שקל, כלומר כמעט כפול. גם מחיר פדיון הבן זינק מ-180 שקלים (200 כולל מע"מ) ל-340 שקלים.
יש לציין, כי המחיר הסופי יקבע בראש חודש אדר, כך שיש עוד עשרה ימים של מסחר, שיכולים להוריד את מחירו של הכסף ולהוריד גם את הסכום של 'מחצית השקל'.
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
צחי דבירה
בתקופת המקרא שכר יומי של פועל היה בין 1 ל-1.5 גרה. מכאן שמחצית השקל היא כ-10 ימי עבודה או יותר. אם נחשב יום עבודה לפי שכר מינימום זה יוצא יותר...
בתקופת המקרא שכר יומי של פועל היה בין 1 ל-1.5 גרה. מכאן שמחצית השקל היא כ-10 ימי עבודה או יותר. אם נחשב יום עבודה לפי שכר מינימום זה יוצא יותר מ- 2500 ש"ח.
המשך 22:49 03.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מזוזיצחק
צריך להדגיש למנהג הספרדים. לאשכנזים 3×חצי שקל.
00:29 08.02.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני
1.לא הבנתי מה הקשר מעמ לפדיון הבן 2.יש נוהגים לתת חצי שקל או 3 מטבעות של חצי שקל. תלוי במנהג
21:59 30.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
מנהג הספרדים לתת ממש שווי של מחצית שקל. בפדיון הבן גם משתמשים בכסף טהור כדי לפדות את הבן, ואם לא בו אז בשוויו.
10:05 31.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זהר עמיר
שלום מקורה עם החולים שלנו אני אומר זה לא בסדר עםהעקרוני שלחו תשוב מיצדחים
21:57 30.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר