למרות התנגדות כחול לבן

האיום לא מומש: הכנסת אישרה את הארכת הסגר

למרות ההתנגדות של כחול לבן, מליאת הכנסת אישרה את הארכת תקנות הסגר עד יום ראשון בחצות ברוב של 34 בעד ו-7 מתנגדים. כעת המליאה תחכה עד שיגיעו להסכמה לגבי חוק הקנסות

ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון בני גנץ
ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון בני גנץ | צילום: יניב נדב/דוברות הכנסת

בצל המאבק הנרחב סביב חוק הגדלת הקנסות, מליאת הכנסת אישרה כעת (רביעי) את הארכת תקנות הסגר המלא עד ליום ראשון הקרוב. 34 ח"כים הצביעו בעד, ו-7 התנגדו – ביניהם 4 מחברי כחול לבן, זאת לאחר שהבהירו שלא יתמכו בהארכה במידה והגדלת הקנסות לא תאושר.

זוהר גינזבורג
זוהר גינזבורג| צילום: העימות בין חברי הכנסת זוהר וגינזבורג (צילום: ערוץ כנסת)

בעקבות האישור, מגבלות הסגר יישארו כפי שהיו בשלושת השבועות האחרונים. התקהלויות יוגבלו לעד 5 אנשים בשטח סגור ועד 10 אנשים בשטח פתוח, תוך החרגה של חתונה, ברית והלוויה, שישארו לפי הקיים היום – 10 בשטח סגור ו-20 בשטח פתוח.

כמו כן ישארו ההגבלות על יציאה ממקום המגורים מעבר ל 1,000 מטר, למעט חריגים כמו: יציאה להתחסן, טיפול רפואי או סוציאלי, הפגנה, הליך משפטי, יציאה לצורך פעילות ספורט (שלא בדרך של הגעה למקום בכלי רכב), העברת קטין בין הוריו הפרודים, יציאה למקום עבודה או למסגרת חינוכית שפעילותה מותרת, יציאה לצורך השתתפות בהלוויה, בחתונה או בברית (בכפוף למגבלת ההתקהלות). גם איסור היציאה ממקום המגורים לצורך שהייה במקום מגורים של אדם אחר ישאר על כנו.

בנצי רובין, אוריאל בארי

מגבלות נוספות שאושרו הם צמצום פעילות ספורט מקצועי – כך שלא ניתן יהיה להפעיל מקום אימון לצורך קיום משחקים של הליגות העליונות בענפי הכדור, אלא לצורך אימון בלבד – וכן ביטול ההיתר ליציאה לצורך פעילות להפגת בדידות עבור אזרחים ותיקים (שאינה טיפול סוציאלי חיוני).

במקביל, 2 הקלות אושרו למערכת החינוך: סטודנטים שאין להם גישה ללמידה מרחוק יוכלו לקיים בחינות בשטח האוניברסיטה, ובלבד שמספרם לא יעלה על 5%, ותלמידי כיתות י״א-י״ב יוכלו להיבחן לבגרויות בבתי הספר, בהתאם לכללים שנקבעו.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

21
14
דורון
30.01.21

סגר עם חורים זה לא סגר !! מתי זה יכנס לכם לראש????? מתי??

13
אמיץ
28.01.21

עוד קונס לעם הציוני תענגווו

12
דו
28.01.21

חשוב תודה למכבה המאורות מטפח המחלות הוד כשלוניהו.ראש ממשלה שנכשל במצב הקשה של המדינה פועל רק משיקוליו הוא ודאגה לכיסאו ולכיסו.כמה הרס על ידי אדם אחד