בימים של דיבורים על בנייה במזרח ירושלים אין כמו סיור עצמאי בשטח כדי לראות איפה הכל התחיל. אבל מכיוון שאנחנו כבר עצלנים, למי כבר יש כוח ללכת ברגל?

אז הראש היהודי ממציא לנו פטנטים, ובמקום לצעוד מפעילים עכשיו ב'עיר דוד' סיור מודרך באופניים חשמליות. הקטע באופניים כאלה, הוא שמצד אחד הרוכב מדווש, אבל המנוע הקטן מקל על הרוכב, ולכן הנסיעה הקלילה מאפשרת בקלות ובנוחות את הביקור באתרים השונים, כולל בעליות.

הסיור יוצא מעיר דוד בסמוך לשער האשפות עובר דרך קרן העופל ויורד בטיילת החדשה עד ליד אבשלום. הסיור כולל ביקור קצר, מהנה ומשכיל באוצרות הארכיטקטוניים הקדומים של נחל קדרון. מערכת הקברים שחלקה חצובה בסלע, וחלקה מאבנים שהגיעו מקרוב ומרחוק, הקנו לנחל קדרון את השם "פטרה של ירושלים" על שם העיר הנבטית בדרום ירדן.

לכל מערכת קברים כזו יש סיפור משלה, והמדריך שמלווה את הקבוצה, בנוסף לשירי ארץ ישראל ושירי ירושלים, מעניק הדרכה וחושף סיפורים מסתוריים מימי בית שני, ואפילו קצת מבית ראשון.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

הסיור עצמו נמשך כשעה וחצי, ומיועד לרוכבים מגיל 14 ומעלה. בנוסף פועל כבר כמה שנים סיורים מודרכים בסאגווי (רכינוע), מעין קורקינט דו גלגלי המופעל באמצעות רכינת האדם קדימה או אחורה. לפני הסיור עושים טסט קצר ולומדים את ההיגוי (עניין של כמה דקות) ואז יוצאים לדרך.

יש אפשרות גם לסאגווי (פלאש90)

הסיורים מתקיימים משעות הצהריים ועד הערב, ולמי שמגיע בשעות המאוחרות מומלץ להצטייד בלבוש חם, כי כבר מתחיל להיות קריר בתקופה הזו.

==
הסיורים  מתקיימים בימים א' – ה' בשעות 11:00 ,13:00 ,15:00 ,17:00

משך הסיור: כשעה וחצי.

פרטים נוספים אפשר לקבל באתר 'עיר דוד'.