ירידה מתעתעת: משרד הבריאות עדכן היום (ראשון) כי 2,394 חולי קורונה אובחנו ביממה האחרונה – זאת אל מול כ-7,000 חולים ליום במהלך השבוע האחרון. עם זאת, הנתון הנמוך נובע מצניחה נרחבת במספר הבדיקות שבוצעו, כשלמעשה מדובר ב-8 אחוז מתוך כ-30 אלף בדיקות בלבד, ולא 70-90 אלף כפי שבוצע ביתר השבוע.

לפי הנתונים, מספר החולים הפעילים בישראל עומד כעת על 75,053 – מתוכם 1,914 מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. מצבם של 1,228 מהחולים מוגדר כקשה, בהם 426 במצב קריטי ו-316 מונשמים. מניין המתים מקורונה ממשיך לזנק, כשאתמול נרשמו 44 נפטרים נוספים – שהעלו את מניין הקרבנות ל-4,361 מתחילת המגפה. כמעט אלף מהמתים נרשמו בחודש האחרון.

מוקדם יותר משרד הבריאות הודיע כי 195 אלף איש התחסנו אתמול נגד נגיף הקורונה. לפי הנתונים, עד כה התחסנו בסך הכל כ-2.5 מיליון איש, מתוכם כמיליון שכבר קיבלו את מנת החיסון השנייה. למרות זאת, שר הבריאות יולי אדלשטיין הזהיר כי התפשטות המגפה עדיין נמשכת, וכי הנתונים אינם מעודדים.

"לצד החיסונים, יש גם בשורות לא טובות: קצב הירידה בתחלואה איטי מדי" הבהיר אדלשטיין. "ככל הנראה הסיבה היא גם המוטציות, אבל גם היעדר הקפדה על הסגר. אני מבקש מכל אחת ואחד – הקפידו על ההנחיות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אדלשטיין באולפן סרוגים. ארכיון

בעקבות ההתפשטות של המוטציה הבריטית והדרום אפריקנית, הממשלה צפויה להחליט היום על סגירת השמיים בישראל למשך שבועיים. בהודעה מלשכת ראש הממשלה נאמר כי בסוף השבוע התקיימו דיונים עם שרי הבריאות והתחבורה, עם ראש המל"ל, ממונה הקורונה והיועמ"ש, כולל מנכ"לי המשרדים הרלוונטים. הדיון נסב על האפשרות לסגור את הכניסה לישראל באופן גורף ואיסור יציאה ממנה, וזאת כדי לנסות למנוע את כניסת המוטציות החדשות של נגיף הקורונה.