תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
להאזנה: [podcast]https://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2010/07/orbach.mp3[/podcast]
בראיון לרדיו גלי ישראל סיפר אורי אורבך על ההכנות לקראת האיחוד בין הבית היהודי לאיחוד הלאומי. "מדובר בהצהרת כוונות על איחוד", אמר אורבך על היוזמה. אורבך אמר כי השיחות על האיחוד החלו בינו לבין כצל'ה בחג הסוכות כאשר כצל'ה הגיע לביקור בסוכה של אורבך. בהמשך הצטרפו ליוזמת האחדות השר הרשקוביץ ואורי אריאל.
"זבולון אורלב הצטרף בהמשך, עם יותר היסוסים שאני יכול להבין אותם", אמר אורבך
ומה לגבי ההתעלמות מאריה אלדד ומיכאל בן ארי? אורבך אומר שאלדד ובן ארי לא רוצים את האחדות ולכן לא באו בסוד העניין. "השניים הנוספים מהאיחוד הלאומי שלא השתתפו בזה לא היו מעוניינים אז הם נשארו מחוץ לעניין."
עוד אמר אורבך כי בעת הזאת הציונות הדתית צריכה להכריע אם ללכת ביחד או בשני ראשים – השכל הישר, אומר אורבך הוא הליכה משותפת. "אנחנו בתפקיד שבו אנו נדרשים להכרעות, ולעשות דברים ולא רק להיות פרשנים. ולכן אנחנו צריכים להכריע ולא לבחור גם וגם. צריך לבחור או או. אני חושב שאנחנו צריכים לרוץ ביחד בבחירות הבאות ולעשות את זה מספיק בזמן ולהיערך לקראת הסכמות, כדי שזה לא יעלה ברגע האחרון ובשניה האחרונה זה יתרסק."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו