אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

5 מרכיבים בלבד: מתכון לעוגת פבלובה מרשימה

רוצים להפתיע עם קינוח מרהיב במינימום עבודה? הכירו את הפבלובה שתוכלו להכין בקלות מ-5 מרכיבים בלבד ולהגיש בשבת עם הפירות האהובים עליכם

5 מרכיבים בלבד: מתכון לעוגת פבלובה מרשימה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת פבלובה 

רוצים להפתיע עם קינוח מרהיב במינימום עבודה? הכירו את הפבלובה שתוכלו להכין בקלות מ-5 מרכיבים בלבד ולהגיש בשבת עם הפירות האהובים עליכם. קינוח שאפשר להכין כעוגה גדולה או כמנות אישיות – הבחירה בידיכם!

מצרכים: 
4 ביצים (להפריד לחלבונים)
1 ו-1/2 כוסות סוכר
1 כפית גרידת לימון
קמצוץ מלח
להגשה:
קצפת מוכנה / שמנת להקצפה עם פירות חתוכים
(אפשר תותים / פירות יער/ קיווי או כל פרי אחר שתבחרו)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-100 מעלות.

2. מפרידים את הביצים, מקציפים במיקסר את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וקמצוץ המלח עד לקבלת קצף יציב.

3. מוסיפים את גרידת הלימון לקצפת בתנועות קיפול, וממלאים שק זילוף בקצפת.

4. את הפבלובה אפשר להגיש כמנות אישיות או כמנה אחרונה קולקטיבית. אם בחרתם באפשרות הראשונה, סמנו עיגול גדול במרכז נייר אפייה, אם בחרתם באופציה ב', סמנו 6 עיגולים קטנים בגודל שווה על נייר אפייה.

5. מזלפים את הקצפת בתוך העיגולים, ויוצרים שקע באמצע, כעין קערה, עם שוליים עבים. משקיענים יכולים לזלף שוליים מדוגמים בעזרת הצנטר.

6. אופים את המרנג במשך שעתיים, עד שמרנג מתקשה. מוציאים ומקררים.

7. כשהמרנג קר, מקציפים את השמנת, ממלאים את שקע/שקעי הפבלובה ומעטרים בפרוסות פירות טריים.

שימו לב: ניתן לשמור את בסיס המרנג לפבלובה כשהוא ללא מילוי, עד 3 ימים במקרר כשהוא עטוף היטב. את הפבלובה עצמה מומלץ להרכיב כמה שיותר סמוך להגשתה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו