אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון בטעם של ניצחון: כך תכינו את המפרום של חגית משה

בזמן שהקריירה הפוליטית שלה מתבשלת על אש גבוהה, סידרנו לכם מתכון מאת היו"רית הטרייה של 'הבית היהודי' - חגית משה למפרום מבית סבתא שתשמחו לאמץ בשבת הקרובה. מתכון בטעם של ניצחון!

מתכון ניצחון: כך תכינו את המפרום של חגית משה
  צילום: לינוי משעלי/ סרוגים

מתכון למפרום של חגית משה

חוץ מקריירה פוליטית מצליחה, על הכיריים של היו"רית הטרייה של 'הבית היהודי' תוכלו למצוא שלל מטעמים מבית סבתא. לכבוד הניצחון המרגש, נזכרנו בארוחה שסרגנו עם חגית משה שהיתה אז עסוקה לא פחות בתפקיד סגנית ראש העיר של ירושלים וכמובן שלא שכחנו לבקש בסוף את המתכון למפרום האגדי שלה, אותו למדה להכין היישר מהסבתא התוניסאית שלה.

עוד באותו נושא

סורגים ארוחה עם סלבסרוג • והפעם: חגית משה


8

מתכון בטעם של ניצחון, שתשמחו לאמץ לארוחת שבת הקרובה.

מצרכים:

לקציצות:
500 גרם בשר טחון
2 בצלים בינוניים
כף שמן
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית אבקת אפיה
צרור פטרוזיליה קצוץ
8 תפוחי אדמה בינוניים
לטיגון:
2 ביצים
1/2 כוס קמח
שמן לטיגון
לרוטב:
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף מרק עוף
1 כף פפריקה אדומה
2 כפות שמן
3 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1. מקצצים את הבצל והפטרוזיליה דק. בתוך קערה מערבבים אותם יחד עם הבשר הטחון, מתבלים במלח פלפל שחור וכף שמן ומוסיפים אבקת אפיה עם 1/4 כוס מים.

2. חוצים את תפוחי האדמה לחצי וכל חצי חוצים שוב לשניים ולאחר מכן ממלאים את תפוחי האדמה בקציצת בשר .

3. בצלחת מצפים את הקציצות עם קמח ולאחר מכן טובלים בביצה (כמו בתהליך טיגון שניצלים), לאחר מכן מטגנים בשמן עד שתפוחי האדמה והקציצה נתפסים יחד היטב

4. מסדרים בסיר את הקציצות המטוגנות ומכינים את הרוטב. בקערה מערבבים רסק עגבניות, פפריקה אדומה, מרק עוף ומעט שמן ן 3-4 כוסות מים חמים ויוצקים על הקציצות בסיר על אש נמוכה למשך לפחות שעה.

בתאבון ושבת שלום!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
7 תגובות - 7 דיונים מיין לפי
1
כדאי לה מאד...
חברה | 20-01-2021 13:30
כדאי לה מאד להיזהר מבצלאל סמוטריץ' שלא יעשה ממנה קציצות לארוחת בוקר שלו
2
מפרום זה מאכל...
יוסי | 20-01-2021 13:45
מפרום זה מאכל טריפוליטאי ולא תוניסאי
3
מפרום .זה לא...
כ.ד | 20-01-2021 18:04
מפרום .זה לא טוניסאי.שתכין כפתא.בהצלחה.
4
זה לא מפרום...
רבקה | 20-01-2021 20:42
זה לא מפרום ,חסר תבלין הכי חשוב שהוא בהרט ללא תבלין זה מפרום זה לא מוחלט
5
מפרום אמיתי טריפוליטאי...
גיצה | 20-01-2021 22:19
מפרום אמיתי טריפוליטאי עושים מחזה עוף קצוץ ביד לא לטחון חסר לך זנגביל יבש קינמון לא שמים אבקת אפיה זה מפרום מזוייף
6
הטוניסאית חגית משה תדע לבשל על אש קטנה סמוטרי
שלום | 21-01-2021 14:19
הלך על סמוטריץ... אם יתעסק איתה וינסה לסובב אותה , חגית משה הטוניסאית תדע לבשל אותו על אש קטנה ולסובב אותו על המחבת. מציע מאוד לסמוטריץ שלא ינסה את חגית
7
Adid14 gmail .com...
מתכון | 23-01-2021 17:30
Adid14 gmail .com