אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

תעמידו סיר: מתכון למרק פטריות שכולם יחסלו

החורף כאן בשיאו ומה יותר כיף ממרק חם ומנחם? סידרנו לכם הפעם מתכון למרק פטריות חלבי ועשיר שכולם ישמחו לחסל בשמחה, הבונוס אפשר להכין אותו תוך פחות מ-40 דקות. אז שיהיה בתאבון!

תעמידו סיר: מתכון למרק פטריות שכולם יחסלו
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק פטריות

החורף כאן בשיאו ומה יותר כיף ממרק חם ומנחם? סידרנו לכם הפעם מתכון למרק פטריות חלבי ועשיר שכולם ישמחו לחסל בשמחה, הבונוס אפשר להכין אותו תוך פחות מ-40 דקות. אז שיהיה בתאבון!

מצרכים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטבלו
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
מלח ופלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
1 ו-1/4 ציר ירקות או ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות/ירקות או עוף (פרווה)
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. בסיר מרק עמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. לאחר מכן קוצצים את הפטריות לקוביות ומערבבים אותן יחד עם הבצל בסיר.

2. מוסיפים לסיר את התיבול ובמידה ובחרתם גם את היין הלבן, נותנים לו להתאדות במשך כ-3 דקות.

3. יוצקים על הכל את המים הרותחים יחד עם אבקת מרק הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מסירים מהאש את המרק ובמידה ורוצים מרק במחית סמיכה במיוחד, טוחנים את תכולת הסיר במקל בלנדר.

5. יוצקים את השמנת המתוקה על המרק, מערבבים ומחזירים את הסיר לאש לרתיחה נוספת וקצרה.

עוד באותו נושא

פינוק לסגר: מתכון ללחמניות שום רכות ואווריריות

המלצות המערכת:

– ניתן להכין את המרק גם בגרסה פרווה, על ידי החלפת החמאה בשמן זית והשמנת המתוקה בשמנת צמחית או לוותר עליה בכלל

-מומלץ להגיש חם לצד לחם שום ביתי / פרוסות בגט קלויות או קרוטונים.

-לאוהבי הפרמז'ן בהחלט שווה לגרד מעל המרק כמות מכובדת של גבינה

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו