מאולפן חדשות 12 – לרשימת ימינה של בנט?
פרופ' גבי ברבש, מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, נמצא במגעים להצטרפות לימינה. ברבש: "אני רחוק מהחלטה להצטרף לפוליטיקה". שבוע שעבר דווח בסרוגים כי גם "השולמנים" במו"מ עם בנט

האם פרופ' גבי ברבש יהיה המצטרף הראשון של ימינה?
על פי הדיווח של מורן אזולאי ב- YNET, ימינה נמצאת במגעים עם מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, שהתפרסם השנה כמשתתף קבוע בחדשות 12 בתור פרשן לנושא הקורונה. לפי הדיווח, בנט וברבש נפגשו מספר פעמים לאחרונה, אך ברבש טרם החליט סופית. אם פרופ' ברבש יצטרף רשימת לימינה, ייתכן שהוא יהיה מועמדה לתפקיד שר הבריאות.
פרופ' ברבש ששימש בין השנים 1993–1996 ו-1999–2015 כמנהל המרכז הרפואי על שם סוראסקי (איכילוב). בשנים 1996–1999 שימש כמנכ"ל משרד הבריאות. ברבש, מתגורר בירושלים, חובש כיפה ומנהל אורח חיים דתי ואב לשלושה ילדים.
מאז תחילת משבר הקורונה, ברבש לוקח חלק פעיל בשידורי חדשות 12 ומאז ביולי 2020 מונה לחבר במטה המקצועי של הממונה על המאבק בנגיף הקורונה בישראל.
מימינה נמסר בתגובה לידיעה כי "אנו משוחחים עם מספר אנשים אכפתיים ומוכשרים המאמינים שנפתלי בנט כראש ממשלת ישראל יטפל בשיקום העסקים, ידאג ליצירת 400,000 מקומות עבודה וירפא את הקרעים בעם. כשתהיה החלטה לגבי מצטרפים חדשים, נשמח לעדכן את הציבור".
פרופ׳ ברבש אמר: "זה נכון שמדברים איתי כמה אנשים. אבל אני רחוק מהחלטה להצטרף לפוליטיקה".

(צילום: מרים אלסטר/פלאש 90)
האם השולמנים יצטרפו לבנט?
ביום חמישי שעבר פורסם על כך שאביר קארה ו"השולמנים" מנהלים מגעים עם ימינה ועוד מספר מפלגות נוספות במטרה להצטרף לרשימתם, ולסרוגים נודע כי השולמנים דורשים מכלל המפלגות אשר מנהלות איתם מו"מ, מקום בחמישייה הראשונה והבטחה לתפקידים כלכליים בממשלה הבאה. לדברי גורמים בקרב קהילת השולמנים: "אנחנו לא מתכוונים לבוא סתם לפוליטיקה, אנחנו באים לעשות דברים גדולים ובגלל זה אנחנו צריכים להיות משמעותיים".
על פי דיווח של יובל קרני, אחרי שהציע לאיש ״השולמנים״ אביר קארה שריון ברשימת הליכוד לכנסת, נפגש אמש נתניהו עם ראשי הקבוצה במשך למעלה משעתיים. על רקע דברים אלה, גורמים פוליטיים אמרו לסרוגים: "אביר קארה מהשולמנים נפגש עם נתניהו כדי לעשות טיזינג לליכוד ולעלות את ערך המנייה שלו. אין סיכוי שילך לליכוד. בין סער לבנט נראה שילך עם האחרון גם בגלל הנטייה האישית, וגם לבנט התפנה מקום במקומות הגבוהים, לסער לא נשאר. קארה דורש סביב מקום 5 בכל רשימה שיצטרף".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו