מיזם תורני של אנשי הגרעין בשדרות: "משגיחי צניעות"
"לבוש מכובד" הוא שם המיזם שרץ עכשיו בשדרות על ידי אנשי הגרעין התורני. "משגיחת צניעות" עוברת בבתי העסק ברחבי העיר ומבקשת להשתדל להתלבש בצניעות. "לתורה יש מה לומר ברשות הרבים. כל הפעילות נעשית יחד עם התושבים, בנוחות ובעדינות".

ארגון "ממעמקים", שהוקם על ידי הגרעין התורני בעיר שדרות, יצא לאחרונה במיזם חדש להפצת ערכים יהודיים וצניעות בפרט, בקרב הציבור החילוני בעיר.
במסגרת המהלך שכבר הספיק להיקרא "לבוש מכובד", מונתה משגיחה מטעם משפחות הגרעין התורני, וזו עוברת בבתי העסק השונים בעיר, נפגשת עם בעלי העסקים ומשוחחת איתם כיצד ניתן לשפר ולהטמיע את רמת הצניעות בקרב העובדים בעסק.
בראיון לסרוגים מספר הרב אריאל בראלי, ר"מ בישיבת ההסדר בשדרות ומהרבנים הבולטים בעיר, כי הרעיון להעלאת רמת הצניעות בבתי העסק החל לקרום עור וגידים "בזמן שהמצב הביטחוני בעיר הדרומית היה מדאיג", הרב אראלי מסביר כי משפחות הגרעין רצו להוביל מהלך "שיחזק אותנו מבחינה רוחנית ויחד עם זאת יסחוף אחרינו את כלל תושבי העיר".
הגרעין התורני בשדרות מונה למעלה מ-200 משפחות ונחשב לאחד הגרעינים התורניים הגדולים בארץ. ארגון ממעמקים הוקם לפני מספר שנים כאשר משפחות הגרעין החליטו כי מלבד התחום התורני – חינוכי עליהם להרחיב את הפעילות בעיר גם לאפיקים נוספים.
הפרויקט, שבתחילתו נקרא "כבוד הדדי" נחל הצלחה מועטה, הרב בראלי מספר כי נתלו מודעות ברחבי העיר תחת הציטוט של הבבא סאלי "לבוש צנוע – אושר, כבוד וברכה".
"בהתייעצות עם הרב מרדכי אליהו זצ"ל החלטנו להוביל את המהלך בעוצמה רבה יותר", מאוחר יותר המיזם נקרא "לבוש מכובד" ואז, מספר הרב בראלי "נחלנו הצלחה גדולה, אפילו בקופת החולים בעיר החלו הפקידות ללבוש חלוק בזמן עבודתן".
הרב בראלי ממשיך ומספר בהתרגשות- "בעקבות המיזם הפכה סופר פארם את סניפה בעיר לסניף חרדי". הרב בראלי מציין שאפילו הפרסומות השתנו, וכעת יכולים התושבים ובעיקר חברי הגרעין התורני, "לערוך קניות ללא חשש לחוסר בצניעות" אמר.
התושבים לא חששו מהמהלך החדש?
"חלק נכבד מהתושבים הגיב באדישות ואף חשו לעיתים כי אנו מעוניינים 'להשתלט על העיר'", אומר הרב בראלי. "יש מקרב התושבים חלק ניכר שחששו לשינוי בצביון העיר והתנערו מלשתף איתנו פעולה".
מנגד, הרב בראלי מספר כי בארגון ממעמקים הופתעו מהכמות הנרחבת של משתפי הפעולה, "שמחנו לראות בעלי עסקים שמוכנים להקשיב. חלק גדול מהם נרתם למהלך, זו ברכה גדולה להם ולנו".
בסיכום הדברים מודה הרב אריאל בראלי כי "הוכחנו שלתורה יש מה לומר גם ברשות הרבים כשהכל מתבצע על מי מנוחות, גם בחינוך וגם בפעילותנו התורנית בעיר- הכל מתבצע יחד עם התושבים בנוחות ובעדינות. לא רק בשבילם אלא ממש יחד עימם". סיים הרב.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו