למעלה מ-3,000 איש כבר השתתפו הבוקר (ו') בעלייה המסורתית לקברו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל, מורה דרכה של הציונות הדתית.

אל מתחם הציון בהר הזיתים בירושלים הגיעו משעות הבוקר רבנים בהם ראש ישיבת הר המור הרב צבי ישראל טאו והרב מרדכי שטרנברג, ראש ישיבת בית אל הרב זלמן מלמד, ראש ישיבת 'מרכז הרב הרב' יעקב שפירא, ראש ישיבת הכותל הרב ברוך וידר ועוד. למקום הגיעו גם שר השיכון אורי אריאל סגן השר לשירותי דת הרב אלי בן דהן וח״כ יוני שטבון.

​זו השנה השלישית שמתקיים האירוע ביוזמתו ובעידודו של שר השיכון אורי אריאל. כשהשנה המשרד לשירותי דת פרש על המיזם חסות ממלכתית ומפעיל את האירוע.

מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן

השר אורי אריאל, שיזם ודחף את העלייה לקברו של הרב קוק כבר לפני שלוש שנים הגיע גם הוא להשתתף בעלייה ואומר: "אנו זוכים להחזיר עטרה ליושנה ולתת ל​אחד מגדולי הדור שקמו בארץ ישראל את הכבוד המגיע לו. אני שמח לראות כאן אלפי אנשים, רבנים חשובים תלמידי ישיבות ועמך ישראל, שכולם מוקירים את זכרו של הרב קוק."

"למרות שכולם ממהרים להתכונן לשבת אלפי יהודים פינו את זמנם ובאו. כאן, מול הר הבית ומקום המקדש אני מתפלל ותחזינה עינינו בשובך לציון. במהרה בימינו".