קלי קלות: 5 מרכיבים ויש לכם מרק משגע
חמישה מרכיבים פשוטים ויש לכם מרק בצל משגע, שתשמחו לתקתק בכל פעם שמתחשק ארוחה חמה ומפנקת. לכם רק נותר לבחור אם להכין אותו בגרסה פרווה או חלבית
מתכון למרק בצל
חמישה מרכיבים פשוטים ויש לכם מרק בצל משגע, שתשמחו לתקתק בכל פעם שמתחשק ארוחה חמה ומפנקת. לכם רק נותר לבחור אם להכין אותו בגרסה פרווה או חלבית
מצרכים:
5-6 בצלים פרוסים דק
3 כפות שמן זית / 100 גרם חמאה
ליטר מים
3 כפות אבקת מרק בצל/ירקות
פלפל שחור, מלח ומעט סוכר
להגשה: פרמז'ן או גבינה מותכת (טיפים נוספים לשדרוג ראו למטה)
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית/חמאה בסיר עמוק למרק ומוסיפים את הבצלים הפרוסים.
2. מטגנים את הבצל עד למצב זהוב – חום ומוסיפים מעט סוכר אבקת מרק פלפל ומלח ומערבבים
3. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה. לאחר מספר דקות מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה עד 3/4 שעה על אש נמוכה
רעיונות המערכת לשדרוג והגשה:
-לשדרוג הטעמים: ניתן להוסיף למרק עלי טימין / 2 עלי דפנה
אפשר להוסיף בשלב השני 1 כוס יין לבן ולערבב היטב עם התבלינים והבצל עד לצמצום היין
-אם רוצים להפוך את המתכון לפרווה משתמשים בשמן זית במקום חמאה ולא מוסיפים פרמז'ן, מומלץ להגיש לצד קרוטונים / לחם קלוי עם מעט שמן זית
– מומלץ להגיש את המרק חם עם פרמז'ן / גבינה צהובה מגוררת או גבינה מותכת, אופציה נוספת היא להכין זריז פרוסת חלה/ לחם קלויה בתנור עם גבינה צהובה נמסה מעליה ולהכניס היישר לתוך המרק
בתאבון!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו