אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

פינוק לסגר: מתכון ללחמניות שום רכות ואווריריות

בין זום לזום, שווה לקחת הפסקה ולהכין לחמניות שום רכות וריחניות שיספקו גם תעסוקה נחמדה עם הילדים וגם פינוק משמח במיוחד לסגר 

פינוק לסגר: מתכון ללחמניות שום רכות ואווריריות
  (צילום: סטודיו TEKA)

מתכון לחלת לחמניות שום

בין זום לזום, שווה לקחת הפסקה ולהכין לחמניות שום רכות וריחניות שיספקו גם תעסוקה נחמדה עם הילדים וגם פינוק משמח לסגר

מצרכים:

2 כוסות (250 גרם) קמח לבן
4 גרם שמרים יבשים
1 כפית סוכר
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם חמאה
1/2 כוס (135 מ"ל) מים חמימים
1 כפית שמן
2 שיני שום
פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח בקערה גדולה עם השמרים והסוכר. מוסיפים מלח, מים ואת החמאה המומסת, מערבבים לבצק ואז לשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק נמתח ורך.

2. מניחים את הבצק בקערה נקיה ומשומנת, מכסים במגבת ומניחים במיקום חמים למשך כ -4 שעות או עד שהבצק הכפיל את גודלו.

3. לאחר ההתפחה, מתחילים לעבד את הבצק על משטח העבודה בטפיחות על מנת לשחרר בועות אוויר. מחלקים את הבצק ל -22 חלקים שווים, 2 יהוו בסיס לחלה.

4. מרדדים כל פיסת בצק מה-2 לפיתה שטוחה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן ועליה ממקמים את כדורי הבצק בצורת עץ, 10 כדורים לכל לחם, עם מרחב בין כדור לכדור.

5. מכסים את שתי החלות במגבת ומניחים למשך 30 דקות במקום חמים.

6. אופים בתנור, מחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס, למשך 15 דקות.

7. בינתיים מקלפים את השום וקוצצים דק, מחממים את החמאה ומערבבים עם השום והפטרוזיליה. כשהחלה אפויה וחמה, מברישים את חמאת השום על חלקה העליון. מניחים לחמאת השום להיספג, ואז מברישים שכבה נוספת.

8. מניחים לחלות להתקרר כמה דקות ומגישים.

טיפים והצעות מהמערכת:

-ניתן להפוך את המתכון לפרווה, על ידי החלפת החמאה במרגרינה

-מומלץ להגיש לצד מרק חם

-אם אוהבים את הלחמניות קריספיות יותר, ניתן להכניס לחימום נוסף בתנור לאחר שמברישים את חמאת השום על הלחמניות (מומלץ לתת חימום של 5-7 דקות בתנור חם על 180 מעלות)

בתאבון!

============

המתכון באדיבות TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו