אחרי חמש שנים של סחבת, היועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט, הודיע הבוקר (שישי) לסנגוריו של השר אריה דרעי, כי החליט להגיש נגדו כתב אישום בכפוף לשימוע.

מדובר בכתב אישום הכולל עבירות אחרות מאלו שיוחסן לדרעי בתחילה. דרעי, שנחשד בתחילה בשוחד, יואשם בכפוף לשימוע בגין שלוש עבירות מס – מכירת נכס בגבעת שאול ושני מקרים של קבלת הכנסות ללא דיווח.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

דרעי בישיבת סיעת ש"ס מאשים את גנץ בפירוק הקואליציה

שר הפנים דרעי הגיב בטוויטר: "‏לאחר למעלה מ-5 שנות חקירה קשות, אני מודה לבורא עולם על ההחלטה לבטל את כל האישומים השקריים נגדי ומשוכנע כי בשימוע יוחלט גם על סגירת התיק בעניין עברות המס, לאחר שכל העובדות יוצגו בפני היועץ המשפטי.‏

אני מתכוון להמשיך להתמקד בתפקידי כשר הפנים והדאגה לחלשים שזקוקים לסיוע, בעיקר בתקופת הקורונה ושמירה על זהותה היהודית של המדינה".

פרקליטו של אריה דרעי, עו"ד נבות תל-צור, מסר בתגובה להחלטה: "לאחר למעלה מחמש שנות חקירה קשות ומייסרות, קבע היועץ המשפטי לממשלה בפתח החלטתו כי הוא מנקה את השר אריה דרעי מכל חשד לשחיתות שלטונית".

"היועץ המשפטי הדגיש שהחלטתו אינה סופית והוא שוקל העמדה לדין בעבירות מס בלבד וגם להן בעזרת השם, תינתנה בשימוע תשובות הולמות", אמר תל צור.