מתכון לקרמשניט פטיסייר ותותים (מילפיי)

חולמים לטייל ברחובות פריז, אבל במציאות תקועים בסגר? אל דאגה, סידרנו לכם מתכון מפנק לקרמשניט פטיסייר ותותים (או בצרפתית 'מילפיי'-אלף עלים) שיגרום לכם להרגיש בצרפת גם בלי לעבור בנתב"ג. כך תכינו את הקינוח הכי מפנק שיש שלב אחרי שלב.

שימו לב: זה אומנם נראה קינוח מסובך להכנה עם המון שלבים, אבל בתכלס מדובר בלהכין קרם הפטיסייר ביתי ולחבר אותו עם בצק עלים אוורירי לקינוח שיעשה לכם את השבת!

מצרכים:

1 בצק עלים
125 גר' פטל/ תותים טריים
50 גר' שוקולד לאפייה
2 כפיות חלב
סוכר
אבקת סוכר
עבור קרם הפטיסייר:
500 מ"ל חלב
2 חלמונים של ביצים גדולות
6 כפות סוכר
40 גר' קמח תירס
1 כף תמצית וניל
לציפוי:
200 גר' תותים
100 גר' פירות יער
אבקת סוכר

הוראות הכנה:

1. מתחילים בהכנת קרם הפטיסייר: הכניסו את כל המרכיבים לקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל והקציפו אותם בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

2. חממו את התערובת במיקרוגל למשך כ-3 דקות, ערבבו את התערובת וחממו למשך כ-2 דקות נוספות – לאחר מכן ערבבו שוב עד לקבלת מרקם קרמי.

3. כסו את התערובת בניילון נצמד שימנע ממנה להתקשות והכניסו למקרר עד שתתקרר לגמרי. (אם תרצו שייווצר קרם בעל מרקם חלק, הקציפו בעזרת המיקסר כאשר התערובת מתקררת. שמרו בצד להמשך)

4. מכינים את הבסיס: מחממים תנור בחום של כ-200ºC

5. פורסים את בצק העלים, ובעזרת מכשיר לחיתוך פסטה, תבנית עגולה או סכין חותכים אותו ל-12 חלקים, 3 לכל קרמשניט, ודוקרים בעזרת מזלג.

6. סדרו את בצק העלים בתבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה, ופזרו מעט סוכר. הניחו נייר אפייה על המגש הראשון והכינו מגש אפייה נוסף כמו הראשון (או בכל כלי שניתן להכניס לתנור). זה יגרום לבצק העלים להיות דק ופריך עד כמה שניתן.

7. אפו בתנור למשך כ- 20 דקות, או עד שבצק העלים יקבל צבע חום מוזהב (לא יותר מדי חום). לאחר שהבצק מוכן, הוציאו מהתנור והכניסו למקרר.

צילום: יחצ TEKA

8. במקביל מכינים את הציפוי: שטפו היטב את התותים וחתכו אותם לחתיכות קטנות, ערבבו עם סוכר וקמצוץ פלפל שחור.

9. הניחו את התותים במחבת חמה למשך 2-3 דקות, עד שהסוכר יימס. לאחר מכן הוציאו את התותים מהנוזל והניחו בצד להמשך. (ניתן לשמור גם את הנוזל לצורך קישוט)

10. שברו את השוקולד לחתיכות, שימו אותן בקערה והמיסו בבן מארי או במיקרוגל. (אם בחרתם במיקרוגל, זכרו שהשוקולד עלול להישרף בקלות. כוונו את המיקרוגל לדקה אחת ולטמפרטורה הנמוכה ביותר, לאחר מכן, בדקו אם השוקולד הומס. אם לא, ערבבו והחזירו למיקרוגל למשך 30 שניות. חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יומס לגמרי וזכרו לערבב בכל פעם). כאשר השוקולד מוכן, הוסיפו חלב והניחו בצד להמשך.

רגע האיחוד: 

1. פרשו בצק עלים, עליו שימו את קרם הפטיסייר. השאירו את מרכז הבצק ללא קרם.

2. שימו כפית תותים במרכז הבצק.

3. פרשו שכבה נוספת של בצק עלים ובצעו את הפעולות פעם נוספת.

4. את השכבה השלישית והעליונה כסו עם כפית שוקולד. פזרו את השוקולד על כל הקרמשניט וקשטו בעזרת פירות יער ואבקת סוכר. (חזרו על התהליך בהכנת הקרמשניט הנוספים)

הערות וטיפים:

– אם מתחשק לכם לקצר תהליכים, אפשר לגמרי להכין קינוח גדול במקום קינוחים אישיים. פשוט בשלב חיתוך בצק העלים חיתכו ל-3 רצועות גדולות וחברו עם שאר המרכיבים

– את המתכון ניתן להכין בזמן קצר. תוכלו להכין את בצק העלים וקרם הפטיסייר יום קודם לכן, במקרה כזה תצטרכו לשמור אותם בקופסת אחסון במקרר.

– קיימת האופציה להשתמש בתותים לקישוט במקום בפטל.

– תבניות בצורת עיגול חייבות להיות בעלות קוטר של 7 ס"מ בערך. אם תעשו שימוש בתבניות גדולות יותר, תצטרכו 2 דפי בצק עלים במקום 1.

– תוכלו לאפות את בצק העלים כמו שמתואר במתכון, כאשר הוא כבר חתוך. או לאפות את הבצק שלם ולחתוך אותו לאחר האפייה, כאשר הוא יתקרר. אם תבחרו לאפות את הבצק כיחידה אחת, מומלץ לחתוך אותו באמצעות סכין בעלת שיניים חדות.

שבת שלום!

================

המתכון באדיבות המותג "TEKA"