חדשות בעולם

טראמפ: "קורא למפגינים ללכת הביתה עכשיו"

על רקע המהומות האלימות והפריצה לקפיטול בוושינגטון, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קרא להרגעת הרוחות: "אנחנו יודעים שהבחירות זוייפו, אבל תלכו הביתה עכשיו. אנחנו חייבים לכבד את כל מערכות אכיפת החוק"

מאבד תמיכה. הנשיא דונלד טראמפ
מאבד תמיכה. הנשיא דונלד טראמפ | צילום: (צילום: שאטרסטוק)

בעקבות הפריצה לקפיטול והמהומות האלימות בוושינגטון, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קרא הלילה (רביעי) להרגעת הרוחות. דבריו הגיעו רגע אחרי שג'ו ביידן קרא לו לפנות למפגינים ולגנות את ההתפרעויות.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ| צילום: הצהרה של טראמפ בעקבות המהומות בקפיטול. ארכיון (צילום: מתוך טוויטר)

"אני יודע כמה אתם כואבים – היה לנו בחירות שנגנבו מאיתנו, וכולם יודעים שזה היה ניצחון מוחץ. אבל הגיע הזמן – תלכו הביתה עכשיו. אנחנו חייבים שיהיה שלווה, חוק וסדר, ולכבד את כל מערכות אכיפת החוק. אנחנו לא רוצים שאנשים ייפצעו".

למרות הקריאות לרגיעה, טראמפ המשיך לטעון לזיופים בבחירות וסירב להכיר בניצחון של ביידן. "זו תקופה קשה בהיסטוריה שלנו. אנחנו יודעים שהבחירות זוייפו – אבל אסור לנו לשחק לידי האנשים הללו. אנחנו חייבים שיהיה שלום" אמר. "אז תלכו הביתה עכשיו. אנחנו אוהבים את כולכם, אנחנו יודעים איך אתם מרגישים – אבל תלכו הביתה, ותלכו לשלום".

תוך זמן קצר הציוץ של טראמפ סומן על ידי טוויטר בעקבות דבריו על הזיופים בבחירות, כמו רבים מהציוצים של טראמפ בנושא. עם זאת, הפעם הנהלת הרשת הגדילה לעשות וחסמה את האפשרות להגיב או לשתף את הציוץ, לדבריהם "עקב החשש לאלימות".

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות ל srugim@srugim.co.il

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

4
2
אוהב את אמריקה
07.01.21

היטלר אמריקאי. משתמש במילים שכל פאשיסט מתחיל משנן : אנחנו העם, גנבו אותנו ורימו אותנו, ההם שם אינם אמריקאים אמיתיים, אנחנו הפטריוטים, התקשורת והשמאל מרמים ושולטים בנו שלא כדין. ההיטלר האמריקאי הזה מכניס את הדימוקרטיה הגדולה בעולם לכאוס ולזעזוע שייקח לה זמן רב להחלים מהם. כל כך חבל. כל כך כואב.