אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

כשחמין פוגש קוגל אטריות: המתכון שאתם חייבים לנסות השבת

מה קורה כשחמין פוגש קוגל אטריות? בדיוק לכבוד שבתות החורף, סידרנו לכם מתכון מפנק במיוחד לחמין מקרוני עם אסדו ששווה לנסות להכין כבר בשבת הקרובה

כשחמין פוגש קוגל: המתכון ששווה לנסות השבת
  צילום: אפיק גבאי 

סורגים שבת: מתכון לחמין מקרוני עם אסאדו

מה קורה כשחמין פוגש קוגל אטריות? בדיוק לכבוד שבתות החורף, סידרנו לכם מתכון מפנק במיוחד לחמין מקרוני עם אסדו ששווה לנסות להכין כבר בשבת הקרובה

מצרכים:
1 חבילת ספגטי עבה – בוקטיני (ספגטי מס' 9)
5 יחידות אסאדו חתוכות עם העצם
1 צנצנת רוטב בזיליקום / פסטו
7 שיני שום
5 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לרבעים
כפית מלח
200 גרם ערמונים (לא חובה)
כפית פלפל שחור גרוס
כף גדושה פפריקה
מים לכיסוי הפסטה
3 כפות טימין – רק העלים

צילום: אפיק גבאי 

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים

2. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את רבעי הבצלים ואת האסאדו. מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים ומניחים את המחבת בצד.

3. מערבבים בקערה את הספגטי עם רוטב הבזיליקום, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין.

4. בתבנית מלבנית משומנת – רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהספגטי, מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל.

5. מכסים בשאר הספגטי ומכסים במים עד לכיסוי.

6. עוטפים את התבנית בנייר אפייה שמעליו נייר כסף ואופים בתנור בחום של 130 מעלות ללילה, או לכ-7 שעות (אפייה ארוכה תעניק טעמים עמוקים יותר)

טיפ לשדרוג ממערכת סרוגים:

אם ממש מתחשק לכם שילוב של חמין וקוגל אטריות מחליפים את רוטב הבזיליקום בכוס סוכר עם כפית קינמון (מטגנים את הסוכר והקינמון עד למצב של קרמל ושופכים על הספגטי)

שבת שלום!

======================

המתכון באדיבות ברילה

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו