אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

בריא וטעים: מתכון לסלט עדשים חם וחורפי

מחפשים מתכונים בריאים וטעימים? סידרנו לכם מתכון לסלט עדשים חם שיכול להיות ארוחה קלה ומשביעה או תוספת שווה במיוחד שמתאימה בול לחורף

בריא וטעים: מתכון לסלט עדשים חם וחורפי
  צילום: אפיק-גבאי

מתכון לסלט עדשים ודלעת

מחפשים מתכונים בריאים וטעימים? סידרנו לכם מתכון לסלט עדשים חם שיכול להיות ארוחה קלה ומשביעה או תוספת שווה במיוחד שמתאימה בול לחורף

מצרכים:
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן זית לתיבול הדלעת
3 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ
1 קופסת עדשים – מומלץ ירוקות, מסוננת (אפשר גם עדשים מבושלות מוקפאות)
2 כפות רוטב סויה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון
2 כפות חומץ בלסמי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס שקדים קלויים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את קוביות הדלעת עם שמן זית ומעט מלח וצולים בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה, למשך 20 דקות עד שהן משחימות.

2. במחבת רחבה מניחים שמן זית ובצל קצוץ, מערבבים מוסיפים את העדשים ואת קוביות הדלעת ומערבבים. מוסיפים רוטב סויה, מלח, פלפל, כמון וחומץ בלסמי, מוסיפים פטרוזיליה מערבבים ומסירים מהאש, מגישים עם שקדים קלויים מעל.

טיפים והערות:

-אפשר להחליף את הדלעת בגזר או בטטה

-את החומץ הבלסמי אפשר להחליף במעט מיץ לימון או לוותר עליו כליל

-פטריות טריות יכולות לגמרי להוסיף ולשדרג את הסלט הזה בעוד רמה, אבל הן גם יכולות להיות גם תחליף לעדשים במידה ואתם פחות אוהבים

-אפשר להחליף את השקדים בצנוברים / אגוזי מלך או פקאנים קצוצים

-מומלץ להגיש חם, אבל לגמרי אפשר לאכול גם את הסלט פושר או קר לבחירתכם

בתאבון!

===================

המתכון באדיבות המותג 'מאסטר שף'

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו