לפני דיון הממשלה לגבי החמרת הסגר וסגירת מערכת החינוך, ח"כ מיכל קוטלר וונש הודיעה היום (שני) על התפטרותה מוועדת חוקה של הכנסת – כשבדבריה תקפה בחריפות את ההתנהלות מול משבר הקורונה.

"החלשת הכנסת במילוי תפקידה לפקח משתקפת בתהליך שהתרחש בוועדה" טענה קוטלר וונש. "בין היתר, חוסר היכולת או הרצון ליישם את הסגר הדיפרנציאלי הוביל למצב החירום הנוכחי, בו כל החלטה שמתקבלת היא תרגיל במיזעור נזקים. זוהי החמצה גדולה של שיעור הקורונה, החיוני בכל תחומי החיים בישראל – ההכרח למדיניות הוליסטית, מונגשת ושקופה, המיושמת באופן שיוויוני ועקבי".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ראיון עם ח"כ קוטלר-וונש

"תפקידה של הנהגה להבין, לזהות ולמצות את ההזדמנויות שלצד כל משבר" הוסיפה והבהירה. "זה אפשרי וחיוני, על מנת לשקם את האמון ולחדש את התקווה".

כזכור, קוטלר וונש כבר הודיעה כי לא תמשיך במפלגת כחול לבן בשבוע שעבר – זאת לצד ח"כ רם שפע, שעומד בראש ועדת החינוך וככל הנראה יצטרך לאשר את החלטת הממשלה היום על סגירת בתי הספר. לפני שבועיים שפע כבר הפך את החלטת הממשלה כשביטל את סגירת כיתות ה'-י', כאשר ההחלטה התקבלה באישורו של יו"ר כחול לבן בני גנץ.