חדשות המגזר

למה החלטתי לתמוך בגדעון סער?

יו"ר ועד מתיישבי השומרון, צחי דיקשטיין, הודיע על תמיכתו במפלגת 'תקווה חדשה' בראשות גדעון סער: "ניתוח עמוק, שכל ישר ואבחנה חדה ללא שיקולים אישיים ומשוא פנים"

("הצעה מסוכנת, שתביא לפוליטיזציה מוחלטת". צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90)

מיום שהכרתי את גדעון סער והתחלתי לעבוד לצידו לאחר הגירוש מגוש קטיף – מהלך אליו גדעון התנגד בכל ההצבעות בכנסת גם כאשר רה"מ שרון הציע לו תפקידי שר בכירים – גדעון לא התפתה ועמד לימין ההתיישבות בגוש קטיף עד הרגע האחרון, ובהמשך ליווה את המגורשים בהליכי השיקום וההתיישבות מחדש.

עבדתי לצידו של גדעון גם כאשר הליכוד מנה 12 מנדטים בלבד וגדעון הוביל וניהל ביד רמה אופוזיציה לוחמת מול ממשלת קדימה עד להפלתה, והיה למחוקק מספר אחד בכנסת.

סער מערכת המשפט
סער מערכת המשפט| צילום: סער על שינויים במערכת המשפט

המשכתי עם גדעון למשרד החינוך בעת שהתמנה לשר החינוך, שם קבע תוכנית ברורה עם הישגים ויעדים מדידים בכל התחומים.

במשרד החינוך הנהיג סער תוכנית סיורים בה רבבות תלמידים הגיעו לראשונה לאתרי מורשת ובראשם למערת המכפלה שבחברון, לעיר דוד, גבעת התחמושת ועוד.

הייתי שם איתו כאשר נאבק כנגד כל הסיכויים והפך כל אבן למען הפיכתה של מכללת אריאל לאוניברסיטה מן המניין באריאל בירת השומרון והצליח.

דלתו של גדעון תמיד הייתה פתוחה לסייע ליוזמות ערכיות ציוניות, למפעלי ומוסדות הציונות הדתית, כמו גם לישוב היהודי בחברון, עיר דוד, ולראשי ההתיישבות ביהודה ושומרון.

כאשר הבאתי לפניו את מצוקת אספקת החשמל ומבני החינוך בישוב ברוכין וישובים נוספים בשל הגדרתם כמאחזים, הוא פעל בהצלחה רבה עד להכרה מלאה בישובים ברוכין, רחלים וסנסנה, ישובים שכיום פורחים ומשגשגים עם מאות בתי קבע ואלפי תושבים.

גם לאחרונה בתפקידו כיו"ר ועדת המשנה להתיישבות בוועדת חוץ ובטחון העלה על סדר היום של הוועדה את ההכרח המיידי להסדרת ההתיישבות הצעירה.

משחר נעוריי הובלתי מאבקים כנגד הליכי אוסלו ונסיגה מהגולן, פעלתי רבות לקידום ההתיישבות והכרת הארץ והנחלת אהבתה לתלמידי ישראל, חיילי צה"ל, ואזרחיה, בתפקידיי השונים כמ"פ בדרגת רב סרן, כיועצו של גדעון סער, כמנכ"ל ארגון אשכולות, וכיו"ר ועד מתיישבי השומרון.

ראיתי את סער בצמתים וברגעי קבלת החלטות קשות, החלטות שתמיד קיבל מתוך ניתוח עמוק, שכל ישר ואבחנה חדה ללא שיקולים אישיים ומשוא פנים.

גדעון חוקק חוקים הלכה למעשה הנוגעים לרפורמות במערכת המשפט ולא הסתפק בהכרזות ומילים בלבד על הצורך בשינויים וחקיקה פרסונאלית.

גדעון יוביל את השינויים המתבקשים במערכת המשפט כגון: פיצול תפקיד היועמ"ש, ביקורת אפקטיבית על הפרקליטות, שימוע למועמדים לשופטי עליון.

אני מאמין במנהיגותו של גדעון ובכך שהוא האדם המתאים ביותר לתפקיד ראש ממשלת ישראל. אמשיך לעמוד לצידו ולימינו של סער גם בשנים הבאות בהובלת תקווה חדשה לישראל.

=======

צחי דיקשטיין הוא יו"ר ועד מתיישבי השומרון

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

10 תגובות
8
דוד
04.01.21

מאיר יצחק הלוי בכיר במפלגה תמך בגירוש מגוש קט לא רק שתמך אלא חתם על עצומה ביחד עם ראשי ערים נוספות שעודדו את שרון להחריב את גוש קטיף. והוא יהיה בתפקיד בכיר אצל גדעון סער , הם חברים טובים. אפשר רק לדמיין כיצד הוא יצביע בכל דבר שיהיה קשור להתיישבות

הצטרפו אלינו