מבזקים
סרוגים

גורם בימינה: מצפים שניר אורבך יפקד על הבית היהודי

על רקע המגעים בין הבית היהודי לימינה, גורם בימינה אומר לסרוגים שהם מניחים שניר אורבך יקח פיקוד על המפלגה, אותו גורם מותח ביקורת על סמוטריץ': "עושה שרירים ומעלה תנאים 'הזויים'"

כ' טבת התשפ"א
גורם בימינה: מצפים שניר אורבך יפקד על הבית היהודי
גורם בימינה: מצפים שניר אורבך יפקד על הבית היהודי צילום: ניר אורבך (צילום: יוסי אלוני)

ברקע המו"מ הפוליטי בין הבית היהודי לימינה גורם בימינה אומר לסרוגים שאצלם במפלגה רוצים את הבית היהודי מתוך הנחה שהשר רפי פרץ יפרוש וניר אורבך יקח פיקוד על המפלגה.

לדברי אותו גורם "סמוטריץ עושה שרירים ומעלה תנאים 'הזויים'. רוצים כבר לגמור את זה השבוע".

שקד לסרוגים: "טוב שגם הבית היהודי ירוצו איתנו"
שקד לסרוגים: צילום: שקד לסרוגים:

מוקדם יותר היום (שני), בבית היהודי אמרו כי הם מנהלים משא ומתן לריצה משותפת עם מפלגת ימינה בבחירות הקרובות – זאת לאחר הפיצול הדרמטי בעקבות כניסת הרב רפי פרץ לממשלה. גורמים בבית היהודי אישרו לסרוגים כי "המו"מ עם בנט על שני מקומות בעשירייה הראשונה".

"אנו מנהלים משא ומתן עם ימינה לריצה משותפת והשבת האחדות לציונות הדתית" נמסר מהמפלגה. "השיחות עם בנט מתנהלות ברוח טובה, מתוך כוונה לאחד את השורות ולפעול למען עם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל כבעבר. אנחנו מקווים לסגור עם בנט בקרוב".

יו״ר הבית היהודי, שר ירושלים ומורשת, רפי פרץ אמר: שמח על המגעים עם ימינה ושר הבטחון לשעבר נפתלי בנט. כמו שאמרתי תמיד, הציונות הדתית צריכה להתאחד ולרוץ יחד. אין מקום לפיצולים. מקווה שבימים הקרובים תהיה בשורה.

הבית היהודי הרב רפי פרץ ימינה ניר אורבך