הרפורמה המשפטית בדרך: יו"ר מפלגת תקווה חדשה, גדעון סער, פרסם הבוקר (ראשון) סרטון חדש בו התייחס לראשונה לנושא מערכת המשפט והציג שורה של רפורמות שיבקש לקדם בכנסת. בדבריו גם תקף את ראש הממשלה נתניהו ואמר כי הוא "הזניח את המערכת".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"במשך 15 שנות שלטונו הזניח נתניהו את מערכת המשפט ולא ביצע בה אפילו רפורמה אחת. אני עסקתי בזה כל השנים והעברתי חוקים חשובים בנושא" אמר סער. "את מערכת המשפט שלנו צריך לתקן אבל לא להרוס. חקיקה פרסונלית – חוק צרפתי או חוקי חסינות – היא גם פסולה וגם מסיטה את תשומת הלב ממה שבאמת צריך לעשות".
לדבריו, "חייבים לפצל את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה ולהעביר את סמכויות התביעה לפרקליט המדינה. לא רק בגלל ריכוז הסמכויות הקיצוני. המצב שבו אותו אדם גם מייעץ לראש הממשלה ולשרים בענייני מדיניות וגם מורה על חקירתם והעמדתם לדין הוא לא הגיוני ונגוע בניגוד עניינים מובנה. התביעה צריכה להיות עצמאית, אבל כמו על כל רשות, חייבת להיות עליה ביקורת אפקטיבית".
"צריך לתת שיניים לנציבות תלונות הציבור על הפרקליטות. זה צריך להיות גוף עצמאי, בלתי תלוי, עם סמכויות חקירה ושלהמלצותיו צריך שיהיה תוקף מחייב" הוסיף וקרא. "מינוי שופטים לבית המשפט העליון לא צריך להתנהל בחדרי חדרים. נעביר את הצעת החוק שלי לשימוע פומבי למועמדים לבית המשפט העליון".
"מהלכים אלה ונוספים יחזקו את מערכת אכיפת החוק ואת אמון הציבור בה" סיכם סער. "נציג במהלך מערכת הבחירות תכנית סדורה ושלמה לתיקון מערכת המשפט. יש הרבה מה לעשות, ואנחנו נעשה".

מה דעתך בנושא?
11 תגובות
0 דיונים
רק בנט. בינתיים
מה הוא יודע לעשות? אפילו רישיון נהיגה לא הצליח להוציא
01:33 04.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
srugim
.
15:34 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדי
אם לא היה אומר רק לא ביבי אולי היה מצב לשמוע לו. בנתיים מבחינתי הוא שמאל
10:58 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוהב המדינה
אתה לא תעשה כלום במערכת המשפט כולך פקה פקה רוב מצביעך מהשמאל והם לא יתנו לך חוץ מזה אתה כמו אולמרט איש ימין שהלך בעקבות אשתו לשמאל ורצה למכור ירושלים
10:54 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמבו
תנו כבוד לנתניהו המלך. קנאים תרדו ממנו.
10:44 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
נשמעת כמו... נתלוש כמה שערות מהישבן של הדרקון. לא ידוע איך הדרקון יגיב.
10:25 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דאג
מר סעיר חושב ברצינות שקואליציה בשיתוף מרצ וחולדאי תאפשר לו את זה ? די להתמם
10:22 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שחק עם בנך
עשינו 30 סקרים בחודש האחרון. אתה לא עובר את אחוז החסימה מר סער נחש פתן
10:14 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מושיקו
נשמע טוב
09:50 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
השקרן לך לכל הרוחות עלוב קטן שקרן
09:46 03.01.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר