מבזקים
סרוגים

סער הציג רפורמות במערכת המשפט ועקץ את נתניהו

בסרטון חדש גדעון סער הציג את הרפורמות שיקדם למערכת המשפט, כשהוא תוקף את נתניהו בחריפות: "במשך 15 שנות שלטונו הזניח נתניהו את מערכת המשפט. צריך לתקן אותה - אך לא להרוס בחקיקה פרסונלית"

י"ט טבת התשפ"א
סער הציג רפורמות במערכת המשפט ועקץ את נתניהו
סער הציג רפורמות במערכת המשפט ועקץ את נתניהו צילום: (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

הרפורמה המשפטית בדרך: יו"ר מפלגת תקווה חדשה, גדעון סער, פרסם הבוקר (ראשון) סרטון חדש בו התייחס לראשונה לנושא מערכת המשפט והציג שורה של רפורמות שיבקש לקדם בכנסת. בדבריו גם תקף את ראש הממשלה נתניהו ואמר כי הוא "הזניח את המערכת".

"במשך 15 שנות שלטונו הזניח נתניהו את מערכת המשפט ולא ביצע בה אפילו רפורמה אחת. אני עסקתי בזה כל השנים והעברתי חוקים חשובים בנושא" אמר סער. "את מערכת המשפט שלנו צריך לתקן אבל לא להרוס. חקיקה פרסונלית – חוק צרפתי או חוקי חסינות – היא גם פסולה וגם מסיטה את תשומת הלב ממה שבאמת צריך לעשות".

הנכדה של יצחק שמיר – מצטרפת לגדעון סער
הנכדה של יצחק שמיר – מצטרפת לגדעון סערצילום: הנכדה של יצחק שמיר – מצטרפת לגדעון סער

לדבריו, "חייבים לפצל את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה ולהעביר את סמכויות התביעה לפרקליט המדינה. לא רק בגלל ריכוז הסמכויות הקיצוני. המצב שבו אותו אדם גם מייעץ לראש הממשלה ולשרים בענייני מדיניות וגם מורה על חקירתם והעמדתם לדין הוא לא הגיוני ונגוע בניגוד עניינים מובנה. התביעה צריכה להיות עצמאית, אבל כמו על כל רשות, חייבת להיות עליה ביקורת אפקטיבית".

"צריך לתת שיניים לנציבות תלונות הציבור על הפרקליטות. זה צריך להיות גוף עצמאי, בלתי תלוי, עם סמכויות חקירה ושלהמלצותיו צריך שיהיה תוקף מחייב" הוסיף וקרא. "מינוי שופטים לבית המשפט העליון לא צריך להתנהל בחדרי חדרים. נעביר את הצעת החוק שלי לשימוע פומבי למועמדים לבית המשפט העליון".

"מהלכים אלה ונוספים יחזקו את מערכת אכיפת החוק ואת אמון הציבור בה" סיכם סער. "נציג במהלך מערכת הבחירות תכנית סדורה ושלמה לתיקון מערכת המשפט. יש הרבה מה לעשות, ואנחנו נעשה".

בחירות 2021 בנימין נתניהו גדעון סער מערכת המשפט תקווה חדשה