מבזקים
סרוגים
אנחנו מבקשים הסברים

צפו: אביו של אהוביה סנדק דורש לחשוף את האמת

אברהם סנדק דיבר בהפגנה מול משרדי מח"ש: "קוראים למנות ועדת בדיקה חיצונית שתאסוף את סרטי הצילום ממצלמות הדרך וממצלמות השוטרים ותוציא את האמת לאור, ותביא צדק לעולם"

י"ט טבת התשפ"א
צפו: אביו של אהוביה סנדק דורש לחשוף את האמת
צפו: אביו של אהוביה סנדק דורש לחשוף את האמת צילום: צילום: אליעזר ריגר

הערב נערכה הפגנה מול משרדי מח"ש בירושלים, בהשתתפות אלפי אנשים שדרשו לסגור את ימ"ר ש"י ולהוציא את חקירת האירוע בו נהרג אהוביה סנדק מידי המשטרה ולהעביר אותה לגורם חיצוני.

אלפים בהפגנה מול מח"ש: "לסגור את ימ"ר ש"י"
אלפים בהפגנה מול מחצילום: אלפים בהפגנה מול מח

לקראת סוף הפגנה דיבר אברהם סנדק, אביו של אהוביה ז"ל, שהתייחס למות בנו ולדרישה של המשפחה.

אנחנו, אברהם ואיילת סנדק, הוריו של אהוביה, נער מתוק מתוק, עם חיוך גדול וחלומות ענקיים. רועה צאן בחבל בנימין שבארץ ישראל, ששקד על לימוד התורה. נער יפה, מיוחד, יצירתי וטוב לב, גר על גבעה, במעוז אסתר, יחד עם חבריו הוא בנה אותה, טיפח גידל ואהב את הארץ.

אהוביה שרצה להתארס עם שלהבת. איבדנו את אהוביה שלנו בשל שנאת החנם המופנית לנערי ונערות הגבעות, אלה המיישבים את ארץ ישראל והאוהבים את רגביה. ההתיישבות תמיד קבעה את גבולות ארצנו, הנערים יודעים את מה שאנחנו שכחנו. קברניטי המדינה הם אלה ששלחו את שוטרי ובלשי ימ"ר ש"י, על תקציביו הענקיים והשיטור האכזרי שלעיתים נוגד את החוק להילחם בנוער נפלא זה. הכאב וההרס שהסבו לא פעם לא פגעה ברוחם של הנערים, אך הביאה למותו של אהוביה.

עושים צדק לאהוביה סנדק: עזרו לבנות את חלום חייו
עושים צדק לאהוביה סנדק: עזרו לבנות את חלום חייוצילום: עושים צדק לאהוביה סנדק: עזרו לבנות את חלום חייו

פה מעל במה זו, איילת ואני קוראים לקברניטי המדינה למנות ועדת בדיקה חיצונית שתרד לחקר האמת, מה היה שם, באותו מרדף אומלל, ועדה שתאסוף את סרטי הצילום ממצלמות הדרך וממצלמות השוטרים ותוציא את האמת לאור, ותביא צדק לעולם.

אנחנו מבקשים הסברים: מדוע לא קיבלנו הודעה רשמית על מות בננו, מדוע שכב מוטל שעות בשטח מבלי שפינו אותו? מדוע נעצרו חבריו למעוז ימים כה רבים?

צילום: אליעזר ריגר
צילום: אליעזר ריגר
צילום: חיים גולדברג

נבלה נעשתה בישראל אנחנו דורשים תיקון

לא יתכן שהמשטרה תחקור את עצמה. בנוער מטפל מפלג נוער ולא יחידה לפשעים חמורים.

לכן, אנו קוראים לסגירת יחידת ימ"ר ש"י. כדי שמקרים אלה לא יישנו. כדי ששוטרים לא יעשו דין לעצמם. אם הקלקול נעשה בשל שנאת חינם ונפילת הרוח, אנחנו, קוראים מכאן לכולם להתחזק באהבת חינם כלפי כל עם ישראל על פלגיו ושבטיו, ולעסוק בבניין הארץ ובלימוד תורה. כדי ששם שמיים יתקדש. אנחנו מודים לכל מנחמנו התומכים והמעודדים בימים קשים אלה. מודים למפגינים על נחישותכם. בבניין ירושלים ננוחם.

אברהם סנדק אהוביה סנדק הפגנה מח"ש