לפי הדיווח של יערה שפירא בחדשות כאן, ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל לשריין ברשימת הליכוד מועמד ערבי, על מנת למשוך קהל מצביעים מהמגזר הערבי-ישראלי.

הכוונת הליכוד לפתוח בקמפיין רחב במהלך הבחירות הקרובות המכוון למגזר הערבי. הערב בישיבת מזכירות הליכוד אמר נתניהו: "אני אומר לכם, הפעם הערבים יצביעו לנו. נעשה קמפיין אזרחי של הליכוד, לא מתרגש מהביקורת על זה. אנחנו לא פונים לפוליטיקאים אלא לציבור."

עוד אמר בישיבת מזכירות הליכוד: "אני מאמין בתורת ז’בוטינסקי שצריך לתת את כל הזכויות לכל אזרח במדינת ישראל. אנחנו פונים לאזרחים בערבים – הפעם תצביעו לנו. מחר אשב עם השר אוחנה להביא תוכנית נגד הפשיעה והאלימות בחברה הערבית"

כזכור, רה"מ נתניהו ביקר פעמיים בשבוע החולף ביישובים ערבים או אל-פחם וטירה. ביום שישי, הוא אף הצטלם עם המתחסן המיליון, שהיה אזרח ערבי.

ח"כ מנסור עבאס עם יו"ר הכנסת, יריב לוין

יו״ר מפלגת רע״מ ח״כ מנסור עבאס הגיב לחיזור של נתניהו אחרי הבוחרים הערבים: ״שמחתי לזהות ראשון ולהוביל את השינוי בתפישה של הפוליטיקאים בימין הישראלי כלפי החברה הערבית, מיחס עוין לאזרחי המדינה הערבים ליחס שמציב אותם במרכז השיח הפוליטי בצל מערכת בחירות מורכבת זו."

"אנו בניה ופניה של החברה הערבית שמיצגים אותה בכבוד ומטפלים בסוגיות הבוערות בה. ממליץ לכם לחפש קולות בחדרה ולא באום אל-פחם."

נתניהו עם המתחסן המיליון

"שנים של חידלון וחוסר מעש"

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, צייץ בטוויטר על הכיוון החדש של נתניהו: "פתגם ערבי עתיק אומר: אם אתה שקרן, חשוב היטב בטרם תשקר. אם אתה שקרן , עליך להיות בעל זיכרון טוב, לבל יחשפו את שקריך."

גם יו"ר תקווה חדשה, גדעון סער הגיב: ״‏אחרי שנים של חידלון וחוסר מעש נזכר הערב ראש הממשלה לדבר על גיבוש תוכנית למיגור הפשיעה בחברה הערבית. מצער שעד היום הנושא לא עניין אותו ושממשלתו מנעה רק לאחרונה את העברת הצעת החוק שלי לעונשי מינימום למחזיקים וסוחרים בנשק בלתי חוקי״