הרשימה מתחדשת: בימינה צפויים להודיע בימים הקרובים על הצטרפותו של מנכ"ל משרד החינוך לשעבר, שמואל אבוהב, לרשימת המפלגה בבחירות לכנסת ה-24 – כך דווח הערב (מוצ"ש) בישראל היום. הצטרפותו של אבוהב מגיעה לאחר שקיבל הצעה מנפתלי בנט לשריון ברשימת הימין החדש.

לפי הצעתו של בנט, אבוהב ישובץ במקום החמישי ברשימת הימין החדש לכנסת. עם זאת, יצוין כי המיקום אינו סופי בשלב הזה, ותלוי בחיבור עם האיחוד הלאומי, שנמצא עדיין במו"מ.

בימינה אמרו בתגובה לדיווח כי "אנשים רבים ומוכשרים פונים לימינה על מנת להצטרף לרשימתה לכנסת ואנחנו מקיימים עימם מגעים. נודיע רק כאשר זה סופי".

הצטרפותו הצפויה של אבואב מגיעה במקביל למגעים שעליהם דווח אמש לראשונה בסרוגים, לפיהם  ימינה פועלים פועלים לצרף את השרה פנינה תמנו שטה לרשימתם. השרה תמנו שטה בוגרת חינוך הציונות הדתית, נחשבת לשרה בולטת בכחול לבן, ולמנהיגה חזקה בקהילה האתיופית בישראל. על פי הערכות היא נשארת עם גנץ, וזה יכול לקרות רק במסגרת איחוד בין כחול לבן לימינה.

השרה תמנו שטה מחזיקה בדעות מרכז ימין, והייתה מהיחידות בכחול לבן אשר הצביעו בעד חוק 'מרקם חיים' של ח"כ בצלאל סמוטריץ' הכולל סיפוק מרקם חיים ותשתיות בסיסיות לישובים ביהודה ושומרון. בנוסף, במהלך הממשלה האחרונה, תמנו שטה טסה לאתיופיה כחלק ממבצע צור ישראל בו פעלה להעלות לארץ מאות עולים חדשים מבני הקהילה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

סרטון ראשון לקמפיין בנט

כזכור, אבוהב מונה על ידי בנט למנכ"ל משרד החינוך בכנסת ה-20, ולמעשה החזיר אותו לקדנציה שנייה אחרי שכיהן בתפקיד תחת השרה יולי תמיר בשנים 2006 ו-2007. אבואב המשיך גם אחרי עזיבת בנט את התפקיד, לכהונה של הרב רפי פרץ ותחילת כהונתו של גלנט.

עברו הוא היה גם מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון וכן מנכ"ל עמותת "אור ירוק" הפועלת לשיפור תרבות התחבורה בישראל וצמצום תאונות הדרכים. בגיל 30, נבחר אבוהב לראשות המועצה המקומית קריית טבעון ובתפקיד זה כיהן שלוש כהונות רצופות, בשנים 1989–2004.