בשורה לישיבות ההסדר. לאחר שבמשך השנים האחרונות נשחק ערך התקציב שהעביר משרד הביטחון לישיבות ההסדר בשל הגידול המבורך בתלמידי הישיבות ובגלל עליית מדד המחירים, אושרה היום העברת תקציב נוספת של כשישה מיליון שקלים לתיקון השחיקה התקציבית.
מדובר בתיקון נדרש במיוחד בשנה זו לישיבות המתקשות לעמוד בנטל ההוצאות השוטפות, ובנוסף להן ההוצאות החריגות ואובדן ההכנסות אותן חוו המוסדות בשל משבר הקורונה והסגרים השונים. המשמעות המעשית היא שכל ישיבה תקבל סכום נוסף של כ-27% ממה שהתקבל בתשלום הקודם, כ-1500 ש"ח לכל תלמיד. התוספת הועברה בהחלטת ממשלה בהובלת רוה"מ מר בנימין נתניהו לפני מספר חודשים ואושרה היום באופן סופי בוועדת כספים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
פינסקי: מדובר על בשורה אמיתית
מועצת רבני איגוד ישיבות ההסדר בירכו על המהלך ומסרו "ביקרא דאורייתא, בשם עשרות ראשי ישיבות ההסדר ולמעלה מ-12,000 תלמידים המשלבים ספרא וסייפא אנו מברכים ומוקירים את ראש הממשלה מר בנימין נתניהו וכל המסייעים, שרים, חברי כנסת ויועצים על ביסוס והגדלת תקציב ישיבות ההסדר לשנה זו, בתוספת משמעותית המגיעה בשנה מאתגרת במיוחד לישיבות. אנו קוראים להמשך פיתוח וביסוס מפעל ישיבות ההסדר על בסיס קבוע ויציב. ומברכים את עם ישראל בבריאות איתנה ובתקווה לסיומה הקרוב של המגיפה".
ראש מטה איגוד ישיבות ההסדר אורי פינסקי: "מדובר על בשורה אמיתית, תיקון עוול של פגיעה תקציבית מתמשכת. אני מבקש להודות מקרב לב לרוה"מ, שרים, ח"כים ויועצים על קידום ההחלטה החשובה. תודה מיוחדת גם לידידנו ושותפנו ח"כ בצלאל סמוטריץ' שדחף, סייע וליווה את ביצוע ההחלטה והעביר אותה את כל המהמורות המשפטיות והבירוקרטיות הסבוכות, למנהל אגף מוסדות תורניים מר עמוס ציאדה ולכל צוות האגף.
מדובר כאן על עבודה סבוכה מול האוצר, וועדת הכספים והמשרדים השונים שלא יכלה להצליח בלי שותפים רבים ומסורים. אנו מודים לכולם על התמיכה בעולם ישיבות ההסדר ובטוחים שהציבור הישראלי כולו יתברך מחיזוק לימוד התורה בישיבות והעמדת בוגרים תלמידי חכמים שישאו ברכה לכלל ישראל".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
בודק התקציבים
ישיבות ההסדר, כמו כל הישיבות, מיותרות. צורכות תקציב, וכל מהותן - ניסיון למנוע מהצעירים שלכם ושל החרדים לחשוב מחוץ לאינדוקטרינציה של מערכת החינוך הפריבילגית שלכם. תראו מה זה - 30%...
ישיבות ההסדר, כמו כל הישיבות, מיותרות. צורכות תקציב, וכל מהותן - ניסיון למנוע מהצעירים שלכם ושל החרדים לחשוב מחוץ לאינדוקטרינציה של מערכת החינוך הפריבילגית שלכם. תראו מה זה - 30% יותר תקציב לתלמיד בחמ"ד ועדיין אתם צריכים עוד תקציבים כדי למנוע מהנוער והצעירים שלכם להתמודד עם העולם האמיתי - עם המחשבה החופשית, עם השאלות הנוקבות על השואה ואלוהים, עם אי השוויון המובנה ביהדות והיחס המפלה לרעה של נשים, וכמובן - עם השאלה החשובה ביותר - למה צריך להקשיב לאנשים שטוענים שהם מפרשים את אלוהים? כמה שלא ישפכו עליכם תקציבים - תבקשו ותדרשו עוד ועוד. וזה לא יעזור.
המשך 18:31 31.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חילונית גאה
למה מה אתם עושים "עאלק"לומדים...אוכלי חינם !!! להטבים לפחות הולכים לעבוד ולא כמוכם פרזיטים שחיים על חשבון כולנו. לא רק שלא עוזרים לאומה אלא פוגעים הורסים אותה.
16:04 31.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
למי זה מספיק? הלהטבים מקבלים תקציב פי כמה מאות מזה, ומה הם עושים למען האומה? מין אנאלי!
13:39 31.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קן הקוקיה
בתגובה ל: אני
אז תשלח אותם להיות חרדים. שם מקבלים יותר ולא נותנים כלום בחזרה, חוץ מלעג ובדיחות על חשבון הסרוגים.
16:03 31.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר