נשיא המדינה ראובן רובי ריבלין ספד לשר לשעבר יהושוע מצא שהלך לעולמו הערב (רביעי). "יהושע מצא חברי, איש ירושלים ויקירה, איננו. איש הלח״י, מאֲדָנִיה של המדינה. מנהיג של מעשה ומחשבה, ממתכנניה ובוניה של ירושלים, שהיה רעי גם כשלאורך השנים היינו לעיתים יריבים. אחסר את הליווי והעצה הטובה, אחסר את תבונתו. אני שולח חיבוק חם למשפחתו, אשא את זכרו עימי תמיד".

ראש הממשלה נתניהו אמר על פטירתו של יהושע מצא: ״אני מבקש להביע את צערי העמוק על פטירתו של חבר הכנסת והשר לשעבר, יהושע מצא ז"ל, ואני מוסר את מלוא תנחומיי למשפחתו.
היכרותי עם יהושע – ירושלמי בלב ובנפש – החלה לפני עשרות שנים. הוא היה בית"רי נלהב, ששרת נאמנה את הציבור הרחב במסגרת תנועת 'החירות' ומפלגת 'הליכוד' – הן בעיריית ירושלים, הן בכנסת.
ידעתי על פעילותו של יהושע, כנער, במחתרת לח"י לפני הקמת המדינה. הוא אף השתתף במלחמת העצמאות. אהבת האדם, העם והארץ פיעמה בו בעוצמה. תמיד חיבבתי את העממיות והישירות שלו, כאיש רעים חם ורגיש לזולת.
יהושע היה פרלמנטר חרוץ, ובתקופת הכהונה הראשונה שלי כראש הממשלה מיניתי אותו לשר הבריאות. הוא ייחס חשיבות רבה לתפקיד זה, שהיום הכל מכירים במרכזיותו. יהושע עשה חיל גם כנשיא ארגון הבונדס. גיוס המשאבים לטובת ישראל בהיקפים גדולים, וחיזוק הקשרים בין יהודי התפוצות למדינתנו, נתנו לו סיפוק עצום".
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן התייחס לפטירתו של השר לשעבר יהושע מצא: "אני כואב מאוד את לכתו של חברי יהושע מצא ומשתתף בצערה העמוק של המשפחה. פגישתי הראשונה עם יהושע ז"ל הייתה לפני כ-40 שנה והאחרונה שבהן הייתה לפני שבועות ספורים.
מעבר לחבר נאמן, יהושע, היווה עבורי מורה דרך בפוליטיקה הישראלית והוא ייזכר לעד כאדם שהקדיש את פועלו ומרצו למען ירושלים ומדינת ישראל. יהי זכרו ברוך".





תגובות
ברוך דיין האמת,איש יקר מעולם לא יצאה מפיו מילה שלא קיים,יהי זיכרו ברוך
יש תמונה מפורסמת בכתבה מפורסמת של לופו מיד שרה ( המושחת ) מסביר לשר הבריאות יהושע מצץ איך עובד אחד מהכסאות גלגלים שלו. למטה היה כתוב : לופו ( המושחת ) מסביר לקשיש אקראי איך עובד הכסא . אתם מבינים ? חחחחחח... אפילו עורכי הכתבה המפורסמת לא ידעו מי זה מצץ יהשע . קפיטליסט , ביביסט, שונא יהודים חילוניים באשר הם ואוכלם לארוחת בוקר בלי מלח - זה מי שהוא היה. וגם לופו ( המושחת ) וביבי הם כאלה. לחרדים הכל מותר. איפה לופו החולה ? עוד לא מת ? עבד על בית המשפט שוב ? חחחחחח... להלאים את כל המגזר השלישי . אלה מוצצים את המדינה ואת התורמים ונותנים לנדכאים אולי חמישה אחוזים ממה שהם מקבלים. הכל שיווק , הסברה ורמאות אצלם. העזאזל הוא מקומם.
יהשע מצא זה הבן אדם ששוכב ליד ביבי או זה שעומד ליד ביבי ? חחחחחח... מי זה יהשע מצא בכלל ?
בורות , תציל ממוות ..!!