סורגים שבת: כך תשדרגו את העוף שלכם בקלות
מחפשים מתכון פשוט וטעים לארוחת שבת? סידרנו לכם מתכון לעוף עסיסי שמתבשל במרינדת לימון עם זיתים ואורז, שתשמחו להכין שוב ושוב. ארוחה שלמה ומפנקת בסיר אחד
מתכון לעוף במרינדת לימון וזיתים עם אורז
מחפשים מתכון פשוט וטעים לארוחת שבת? סידרנו לכם מתכון לעוף עסיסי שמתבשל במרינדת לימון עם זיתים ואורז, שתשמחו להכין שוב ושוב. ארוחה שלמה ומפנקת בסיר אחד
מצרכים:
לעוף ולמרינדה:
6 רגלים/ כרעי עוף
גרידת לימון מ-1-2 לימונים
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף אורגנו מיובש
4-5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח
לאורז ולזיתים:
1 כוס אורז
1 כוס זיתים ירוקים ללא גרעינים
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
450 מ"ל ציר מרק עוף / מים + אבקת מרק
1/4 כוס מים + כף גדושה של רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
2. בשקית זילוף/קוקי מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה עם חלקי העוף, ומניחים בצד למשך 20 דקות לפחות
3. לאחר מכן מוציאים את העופות מהמרינדה, ושומרים אותה בצד
4. בסיר/ מחבת עמוקה עם תחתית כבדה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים 1/2 כף שמן זית, מניחים את העופות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.
5. מנגבים ומנקים את המחבת במגבת נייר, יוצקים 1 כף שמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את מרכיבי האורז והמרינדה השמורה. (במידה ואתם משתמשים באורז בסמטי או אורז חום, האריכו את זמן הבישול),
6. מוסיפים את הזיתים ואת המים + רסק העגבניות, לאחר בישול של כחצי דקה מוסיפים את ציר העוף/ המים+אבקת המרק
7. לאחר שהנוזלים במחבת רותחים, מחזירים את העופות שופכים את ומכסים את המחבת/הסיר במכסה או נייר כסף.
8. אופים במשך 35 דקות, מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות נוספות עד שכל הנוזל נספג והאורז מבושל היטב. מוציאים מהתנור, מאפשרים לתבשיל לנוח ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה/עלי בזיליקום ופלחי לימון טריים.