הטלטלה שעוברת על המרכז-שמאל, מביאה את הרמטכ"ל לשעבר רא"ל גדי איזנקוט לוותר על ההתמודדות לכנסת ה-24 בבחירות 2021.

איזנקוט היה שם שמחוזר על ידי כל המפלגות מגדעון סער, דרך כחול לבן, חולדאי ומפלגת העבודה, לשיריון במקום גבוה ולתפקיד אפשרי של שר הביטחון בממשלה הבאה. אולם חוק הממשלה קובע כי אמנם תקופת הצינון שלו להתמודדות לכנסת הסתיימה (פוקעת אחרי מערכת בחירות אחת או 3 שנים), אך תקופת הצינון שלו להתמנות לשר, תימנע ממנו להיכנס לממשלה בשנה הקרובה.

אם או בלי קשר, ההתפרקות של כחול לבן לתתי מפלגות, וגם של העבודה ומרצ לרסיסים, גורמים לכך שאין כרגע מנהיגות לגוש המרכז-שמאל. ולאיזנקוט אין סיבה להיכנס לקלחת הזו בעת הנוכחית.

ככל הנראה יודיע היום הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי על פסק זמן מהחיים הפוליטיים לאחר ההתפוררות של מפלגת כחול לבן שהיה בין ראשיה. בתוך כך הערב צפוי להודיע החשב הכללי לשעבר ירון זליכה על כניסה לחיים הפוליטיים, לא ברור אם ברשימת רון חולדאי או כמפלגה חדשה נוספת בגוש השמאל.