אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ארוחה שלמה בסיר אחד: מתכון למרק מינסטרונה

החורף והסגר השלישי כבר כאן וזה בדיוק הזמן להעמיד סיר מרק מנחם וטעים, שיש בו הכול. כך תכינו שלב אחרי שלב את המרק האיטלקי שמשלב פסטה ומרק ירקות בצורה הכי מושלמת שתוכלו לבקש

ארוחה שלמה בסיר אחד: מתכון למרק מינסטרונה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק מינסטרונה

החורף והסגר השלישי כבר כאן וזה בדיוק הזמן להעמיד סיר מרק מנחם וטעים, שיש בו הכול. כך תכינו שלב אחרי שלב את המרק האיטלקי שמשלב פסטה ומרק ירקות בצורה הכי מושלמת שתוכלו לבקש

מצרכים:

2 כפות שמן זית
1/2 כוס פסטה (קונכיות או פסטה קצרה אחרת)
1 בצל קטן קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר גדול חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 קישואים (או זוקיני), חתוכים לקוביות
6 כוסות מרק ירקות / מים + אבקת מרק
קופסה קטנה של רסק עגבניות
400 גרם שעועית אדומה מבושלת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן בזיליקום טרי (אפשר להחליף בפטרוזליה)

להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים במשך 2-3 דקות עד למצב שהבצל מגיע למצב שקוף.

2. מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את השום, הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה ומבשלים עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות והקישואים יחד עם רסק העגבניות לאחר בישול קצר מוסיפים את ציר הירקות(או מים+אבקת מרק) מערבבים ומביאים לרתיחה יחד

4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הפסטה, מכסים ומבשלים במשך 6 דקות.

5. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 10 דקות. לסיום, מוסיפים את השעועית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עוד 5 דקות. מערבבים פנימה את הבזיליקום, מסירים מהאש ומגישים חם לצד פרמז'ן

בתאבון!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו