בדרכה האחרונה: הצלמת מירי צחי הובאה למנוחות - סרוגים

בדרכה האחרונה: הצלמת מירי צחי הובאה למנוחות

בבית העלמין ביישוב תקוע, מובאת למנוחות עולמים הצלמת מירי צחי שנפטרה הבוקר בגיל 66 אחרי התמודדות ממושכת עם מחלת הסרטן. ראש הממשלה ונשיא המדינה ספדו לה היום

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אור-יזרעאלי'>אור יזרעאלי</a>, חדשות סרוגים
בדרכה האחרונה: הצלמת מירי צחי הובאה למנוחות
  הלווית מירי צחי (צילום: סרוגים)

בבית העלמין ביישוב תקוע, מלווים בני משפחה, חברים ועיתונאים שעבדו יחד את הצלמת מרים צחי שהלכה הבוקר (שלישי) לעולמה.

בנה, דוד צחי, ספד לה: "בטיולים בצפון את היית מתרגש כמו ילדה ואומרת תראו את הציפורים והחסידות. כל כך רצית לחיות אמא, באותה מידה שפחדת למות, והיית אומרת אבל יש בורא לעולם והוא רואה ויודע הכל. רציתי להיות חזק בשבילך ולהציל אותך מהסרטן ומהכאב. אהבתי אותך והייתי גאה בך כל כל כך".

"בדקות האחרונות שלך לקחתי את הגיטרה וניגנתי את שירה של נעמי שמר: 'אסוף את המעשים, את המילים והאותות, כמו יבול ברכה כבד משאת. אסוף את הפריחה אשר גמלה לזיכרונות, של קיץ שחלף בטרם עת. אסוף את כל מראות פניה היפים, כמו את הפרי ואת הבר. האדמה היא אפורה מתחת לשלפים ואין לה עוד לתת לך דבר'. היי שלום ונוחי בשלום על בשכבך".

מירי צחי אושפזה לפני מספר שבועות בבית החולים ועברה סדרה של טיפולים נגד מחלת הסרטן. היא נפטרה בגיל 66 והותירה אחריה 5 ילדים.

היא הייתה צלמת מפורסמת וצילומיה התפרסמו באופן תדיר בעיתון "מקור ראשון", ישראל היום, באתר ynet, בעלון "ישע שלנו" ובעיתונים ואתרים נוספים. היא הוספדה כיום על ידי פוךיטיקאים ואנשי תקשורת רבים.

הלווייתה של מיר צחי בתקוע (צילום: סרוגים)

ראש הממשלה נתניהו ספד לה היום ואמר: "למירי היה כישרון יוצא מן הכלל ללכוד בעדשת המצלמה רגעים ואנשים, שרבים אחרים לא הצליחו לתעד לפניה. יהי זכרה ברוך".

גם נשיא המדינה ראובן רובי ריבלין ספד לצחי: "כמה תחסרי לי מירי צחי האהובה, חדת העין ומלאת הלב. אף ביקור בהתיישבות לא היה שלם בלעדייך".

עוד באותו נושא

בנט ספד: מירי ז״ל היתה נשמה מיוחדת


8

יו"ר ימינה נפתלי בנט כתב: "מירי ז״ל היתה נשמה מיוחדת. לצד מקצוענות ברמה הכי גבוהה, היא היתה אדם טוב לב, שסייע ללא הרף לאחרים. היא לא היתה אוביקטיבית. היא נלחמה למען שלמות ארץ ישראל. היא חיפשה את הטוב שבאדם, גם דרך העדשה".

ויו"ר מפלגת תקוה חדשה גדעון סער כתב: "‏מירי תיעדה לאורך השנים בכישרון רב את מרקם החיים בישראל ובפרט את ההתיישבות ביהודה ובשומרון. רגישותה השתקפה היטב בתמונותיה. ‏תנחומי למשפחתה. יהי זכרה ברוך.״

מקפידה לא לצלם כשמבקשים ממנה לא לצלם

לאורך כל קריירת הצילום שלה, צחי לא הרבתה להתראיין, אך לכבוד יציאתו של ספרה, "קטיף: תשעה ימים באב, תמונות מאבק", היא התראיינה במספר מקומות. היא התבטאה מספר פעמים כי היא מקפידה לא לצלם דברים לא צנועים ולא לצלם כאשר מבקשים ממנה לא לצלם.

צחי נולדה וגדלה ביפו לגראציה ודוד מזרחי, עולים מהעיר איזמיר שטורקיה. בגיל 12 החלה לצלם בעקבות קבלת מצלמה לכבוד בת המצווה שלה.

בשנת 1997 שלחה צחי צילום לעורך מקור ראשון דאז, עופר שפירא. הצילום התקבל וכך החלה הקריירה שלה כצלמת. כשנתיים לאחר מכן צילמה צחי את הצילום הפוליטי הראשון שלה, הפגנת "העם עם הגולן" בתל אביב. עמנואל שילה, עורך מקור ראשון אז, ראה את הצילום שהיא הציגה לו והציע לצחי עבודה בעיתון.

מרי צחי (תמונה באדיבות: מועצת יש"ע)

במשך כשנה לפני ביצוע תוכנית ההתנתקות, ועד מספר ימים לאחר סיום ביצוע התוכנית, צילמה צחי את יישובי גוש קטיף וצפון השומרון ותיעדה באלפי תמונות את החיים ביישובים, ההפגנות והמחאות נגד ביצוע התוכנית ואת הריסות היישובים לאחר ביצוע תוכנית ההתנתקות.

על כך סיפרה צחי בראיון: "הייתי שם כדי להביא את הכאב של האנשים ולתעד מהזווית שלי". מתוך אלפי תמונות שצילמה בחרה צחי כמה מאות תמונות ויצרה מהם את הספר "קטיף – תשעה ימים באב". הספר יצא באמצע שנת 2006 והציג את תוכנית ההתנתקות על כל שלביה מזווית המצלמה של צחי.

ב-11 בפברואר 2006 תיעדה את הפינוי האלים בעמונה. חבר הכנסת דאז אפי איתם, שנפצע בראשו במהלך העימות, הציג תמונות של צחי המוכיחות לכאורה שהוא נפגע מפרש משטרה ולא מיידוי אבנים כפי שטענה משטרת ישראל.

ב-13 בדצמבר 2011, במהלך אירוע של חדירת מתנחלים לחטמ"ר אפרים, צילמה צחי תמונות מהאירוע. המשטרה גילתה זאת ודרשה שתמסור לה אותם בטענה שהצילומים דרושים כדי לגלות את האחראים לכך. צחי סרבה לכך בטענה שהדבר עלול לפגוע בפרנסתה ולמנוע ממנה את האפשרות לצלם במקומות דומים בעתיד.

מירי צחי. (צילום באדיבות: מועצת יש"ע)

בית משפט השלום קיבל את דרישת המשטרה ודרש מצחי להפקיד בכספת בית המשפט את הצילומים שצילמה צחי. צחי לא ויתרה והגישה ערעור על כך לבית המשפט המחוזי. ב-3 בינואר 2012 בית המשפט המחוזי הפך את החלטת בית משפט השלום וקבע שלמעט מספר תמונות בודדות לצחי אין שום חובה למסור את התמונות למשטרה. גם המדינה לא ויתרה והגישה ערעור לבית המשפט העליון. ב-3 באפריל דן בית המשפט העליון בעניין וקרא לצדדים להגיע לפשרה.

בנובמבר 2015 הותקפה על ידי פעילי ימין בבית הכנסת בגבעת זאב בזמן שסיקרה את ההיערכות לקראת פינוי בית הכנסת, יחד איתה הותקפו גם הכתב רועי שרון אז כתב חדשות ערוץ 10 ואהוד אמיתון מסוכנות הידיעות TPS.

המשפחה יושבת שבעה ברחוב תכלת מרדכי 607, תקוע.

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
יהי זכרה ברוך!...
מזל | 05-01-2021 18:14
יהי זכרה ברוך!