אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ככה פשוט, ככה טעים: מתכון למרק ברוקולי שכיף להכין

הדרך הטובה ביותר לשדרג את החורף, היא מרק חם וטעים. סידרנו לכם מתכון מנצח למרק ברוקולי ושמנת מפנק, שאפשר להכין בקלות ובמהירות לארוחה הקרובה

ככה פשוט, ככה טעים: מתכון למרק ברוקולי שכיף להכין
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק ברוקולי ושמנת

הדרך הטובה ביותר לשדרג את החורף, היא מרק חם וטעים. סידרנו לכם מתכון מנצח למרק ברוקולי ושמנת מפנק, שאפשר להכין בקלות ובמהירות לארוחה הקרובה

מצרכים: 

500 גרם ברוקולי קפוא או טרי
1 בצל
1 כף חמאה
1/2 כפית מלח גס
1 ליטר ציר מרק ירקות (אפשר מים עם עם אבקת מרק)
100-200 מ"ל שמנת לבישול
מלח ופלפל לפי הטעם
1 אגוז מוסקט מגורד
לקישוט: מעט עלי בזיליקום

לשדרוג: ניתן להוסיף גם אפונה קפואה/ משימורים למרק

הוראות הכנה:

1. בסיר גדול ממיסים חמאה ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

2. שוטפים ומנקים את הברוקולי, מפרידים את הפרחים והגבעולים. מוסיפים לסיר, רק את הגבעולים החתוכים, מוסיפים ציר מרק ומבשלים את גבעולי הברוקולי

3. לאחר שגבעולי הברוקולי נהיו רכים, ניתן להוסיף גם את פרחי הברוקולי (שמתרככים מהר יותר) והאפונה (במידה ורוצים לשדרג את הטעם) יחד עם מלח ומבשלים עוד מספר דקות.

4. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה

בתאבון!

===============

המתכון מאת TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו