אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

השלג הגיע: העוגיות שאתם חייבים להכין לחורף הקרוב

החורף כאן וזו בדיוק ההזדמנות להכין עוגיות שוקולד מושלגות, שמשתלבות מושלם עם התה או הקפה. כך תכינו אותם שלב אחרי שלב, בקלות ובלי יותר מידי כלים ובלאגן

השלג הגיע: העוגיות שאתם חייבים להכין לחורף הקרוב
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

החורף כאן וזו בדיוק ההזדמנות להכין עוגיות שוקולד מושלגות, שמשתלבות מושלם עם התה או הקפה. כך תכינו אותם שלב אחרי שלב, בקלות ובלי יותר מידי כלים ובלאגן

מצרכים:
1 כוס (85 גרם) קקאו
2 כוסות פחות 3 כפות (250 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים גדולות
אבקת סוכר

אם רוצים להפוך את המתכון לפרווה מחליפים את החמאה במרגרינה

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור על 200 מעלות

2. ערבבו בקערה את כל החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. בקערה אחרת ערבבו חמאה, תמצית וניל וביצים.

3. הוסיפו את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה תוך ערבוב – למניעת גושים, עד לקבלת תערובת אחידה, וצננו במקרר למשך שעה לפחות.

4. לאחר שהתערובת התגבשה, עצבו כדורים קטנים והניחו אותם במגש עם נייר אפייה. השאירו מספיק מקום בין כדור לכדור.

5. הכניסו לתנור למשך 10 דקות, לאחר מכן הוציאו את העוגיות והניחו על רשת לקירור. לאחר צינון פזרו אבקת סוכר למראה מושלג.

חורף חם!

===============

המתכון באדיבות המותג TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
ניסיתי
נאוה | 26-12-2020 11:01
יצא ממש לא טוב מתכון לא מדויק בכלל- האיזון בין הסוכר לקקאו שגוי את החמאה רצוי להמיס לגמרי לפני ההוספה - כדי ליצור מרקם אחיד. את אבקת הסוכר יש להוסיף עוד לפני שהעוגיות מצטננות. הולכת לחפש מתכון מדויק יותר!