מבזקים
סרוגים

הצעד הראשון עבר: דחיית פיזור הכנסת עולה למליאה

ועדת הכנסת אישרה את הצעת החוק שתמנע את פיזור הכנסת ברוב של 7 מול 5. כעת תעלה ההצעה לדיון והצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, כשהמטרה להספיק לחוקק לפני מחר בחצות

ו' טבת התשפ"א
הצעד הראשון עבר: דחיית פיזור הכנסת עולה למליאה

ברוב של 7 תומכים מול 5 מתנגדים אישרה ועדת הכנסת לקריאה ראשונה את ‏הצעת חוק-יסוד: הכנסת שימנע את פיזור הכנסת בעוד 33 שעות.

על פי הצעת החוק הכנסת נותנת לממשלה ארכה של שבוע להעביר את תקציב 2020 ושבועיים להעביר את תקציב המדינה 2021 בטרם תפוזר הכנסת.

דחיית הפיזור : הקואליציה לא תצטרך 61 ח"כים
דחיית הפיזור : הקואליציה לא תצטרך 61 חצילום: דחיית הפיזור : הקואליציה לא תצטרך 61 ח

אם לא תצליח הכנסת להעביר את התקציב, הכנסת תפוזר לפי התאריך של מחר, והבחירות לכנסת העשרים וארבע יתקיימו ביום י' בניסן התשפ"א (23 במרס 2021), כפי שהיה אמור לקרות בלאו הכי.

המרד בכחול לבן: ח"כית נוספת נגד דחיית הבחירות
המרד בכחול לבן: חצילום: המרד בכחול לבן: ח

על הצעת החוק הגיש מ"מ יו"ר הועדה ח"כ יצחק פינדרוס ריביזיה (בקשה להצבעה חוזרת) וזו תידון בשעה רבע לארבע. לאחר מכן תונח ההצעה על שולחן מליאת הכנסת ותידון עוד הערב ותעלה להצבעה בקריאה ראשונה. אם תאושר הצעת החוק היא תחזור לועדת הכנסת ליום דיונים ארוך בהכנה לקריאה שנייה ושלישית בתקווה שיספיקו להעביר את החוק עוד לפני 23:59 של יום שלישי.

הצעת חוק ועדת הכנסת פיזור הכנסת