ארמון האליזה בצרפת הודיע הבוקר כי נשיא צרפת עמנואל מקרון נדבק בקורונה.

לפי ההודעה הרשמית מהממשל הצרפתי, מקרון נבדק לאחר שפיתח תסמינים קלים של המחלה, הוא חש בטוב ונכנס כעת לבידוד של כעשרה ימים, וימשיך את סדר יומו כמעט כרגיל, אבל מרחוק.

מקרון אינו ראש המדינה הראשון שנדבק בקורונה, מעבר לתעלת לה-מאנש, ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון נדבק בגל הראשון, ומעבר לאטלנטי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התגלה גם הוא כחיובי לקורונה. שניהם החלימו וחזרו לשגרה. ברשות הפלסטינית, ראש חמאס בעזה יחיא סינוואר נדבק גם הוא בקורונה וגם מצבו קל.

בתוך כך המצב באירופה מבחינת הקורונה מחמיר. בצרפת דיווחו על כ-17,000 חולי קורונה חדשים לעומת כ-11,000 אתמול. ברפובליקה נמנו כ-300 מתים מקורונה. בגרמניה השכנה המצב חמור עוד יותר עם יותר מאלף מתים ביום. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הכריזה על סגר כללי על המדינה שיימשך לאורך עד אחרי החגים הנוצריים אל תוך 2021, כדי לבלום את התחלואה והתמותה.