משרד הבריאות מעדכן הבוקר (חמישי) כי ביממה האחרונה אובחנו במדינת ישראל 2,802 נשאי קורונה חדשים. זהו היום השני ברציפות בו מאובחנים בישראל מעל ל-2,800 נשאים חדשים.
אחוז הבדיקות החיוביות עומד על 3.5% מתוך 82,296 בדיקות שבוצעו. מדובר בשיעור חיוביים זהה לזה של היממה הקודמת.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הנתונים העדכניים יביאו ככל המקרה את קבינט הקורונה להטיל מגבלות חדשות במטרה לעצור את קצב ההדבקה. על פי ההערכות, לא יהיה מנוס מסגירה של עולם המסחר, כאשר גם סגירת מערכת החינוך עומדת על הפרק.
עוד עולה מהנתונים, כי בבתי החולים מאושפזים 400 נשאי קורונה שמצבם מוגדר קשה, מתוכם 150 מונשמים. מאז פרוץ הנגיף במדינת ישראל, לפני כמעט שנה, נפטרו 3.033 בני אדם.
על רקע העליה המדאיגה בתחלואה שר הפנים אריה דרעי מזהיר מכניסה לריסון מהודק ואפילו לסגר.
"אני חושב שזו הייתה טעות לא לקבל החלטות, טעות לא לעשות כבר כמה צעדי הגבלה לפני חנוכה כדי לחסוך סגר שלישי", אמר דרעי בתכנית חיסכון בחדשות 12. "סגר שלישי עדיין לא חייב להיות, יכול להיות שריסון מהודק יספיק. אנחנו כבר מטפסים בקצב גדול".
עוד הוסיף דרעי ואמר: "אני מעריך שבקצב העליה של החולים כפי שזה נראה עכשיו, ואני לא רואה את זה יורד כרגע, יצטרכו לעשות צעדים, השאלה אם צעדים של הריסון המהודק – של סגירת המסחר ולימודים באזורים אדומים".
על העליה בנדבקים במגזר החרדי אמר דרעי: "החרדים הם בני אדם בדיוק כמו כולם, הציבור החרדי בכללו שמר מאוד על ההוראות ולכן ראינו שבועות ארוכים שהינו בתחתית הגרף, אבל היו התרופפויות והתקהלויות ולצערי זה מה שקורה".
קבינט הקורונה צפוי להתכנס ביום ראשון הקרוב. מוקדם יותר פנה שר הביטחון בני גנץ לנתניהו ודרש לכנס את הקבינט בהקדם. "לא ניתן להתחיל במבצע החיסונים ללא הצגת התיעדוף הנדרש לקבינט" הבהיר גנץ בדבריו. "ישנן החלטות קבינט שאינן מבוצעות, ובינתיים התחלואה מזנקת. אם נדרשות מגבלות – יש לתת על כך התראה מראש לבעלי העסקים".

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ה
איזה אנשים לא מבינים שהם הבעיה שזה מדבק ומסוכן
12:37 17.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר