אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

רגע לפני סיום: מתכון לסופגניות מהירות

רגע לפני שחנוכה נגמר, סידרנו לכם 2 מתכונים מהירים לסופגניות שתשמחו לתקתק בקלות - לפני שנפרדים רשמית מהלהיט המטוגן והמתוק. אז אם עדין לא הכנתם סופגניות מייד הום, זו ההזדמנות שלכם! 

רגע לפני סיום: מתכון לסופגניות מהירות
  (צילום: שטארסטוק)

מיני סופגניות ללא מילוי

מצרכים:
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1/2 2 כוסות מים חמימים
2 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
לציפוי שוקולד:
חבילת שוקולד מריר שבור לקוביות
קוביית חמאה/ מרגרינה

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השמרים והסוכר עם המים החמימים במשך 10 דקות, עד לתסיסה של הנוזלים.

2. מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה ודביקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בצד לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, על אש בינונית.

4. מסדרים כדורים קטנים מהבצק, ניתן לסדר אותם כמו דונאס עם חור ואפשר גם בלי (לבחירתכם). בזהירות מורדים 3 עד 4 סופגניות בכל פעם לשמן החם ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה.

5. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג ויוצקים מעל שוקולד חם (ניתן להמיס את השוקולד בקערה במיקרוגל או בשיטת בן מארי על הגז), אפשר לוותר גם על ציפוי השוקולד ולפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר (טעים לא פחות)


מתכון לסופגניות עם טריק מפתיע 

סופגניות קלאסיות שמכינים בתוך שקית, הכי נוח ונקי שיש

מצרכים: 

1 שקית ניילון חזקה
2 1/4 כפיות שמרים יבשים פעילים
3 כוסות קמח, מנופה
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כוס מים חמים
1/2 1 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1 כף ברנדי או קוניאק
גרידת קליפה מלימון אחד
שמן לטיגון
למילוי: ריבת תות / ריבת חלב / שוקולד מומס או כל מילוי אהוב אחר

אופן ההכנה:
1. מוסיפים את השמרים, המים החמים, הסוכר, הברנדי, גרידת הלימון, השמן, הביצים והקמח לתוך השקית וסוגרים. לאחר מכן מערבבים הכול יחד

2. מניחים את השקית בקערה מלאה במים חמים למשך שעה.

3. על משטח מקומח, מחלצים את הבצק מהשקית – הוא צריך להיות דביק (מה שהופך את הסופגניות לנהדרות!). מרדדים לעובי של 1 ס"מ, ומוודאים שהבצק מקומח משני צדדיו, כדי למנוע הידבקויות.

4. עם רינג או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ. את שאריות הבצק מגלגלים לכדור, מרדדים וקורצים שוב. מכסים את עיגולי הבצק במגבת למשך 30 דקות.

5. ממלאים מחבת בשמן עמוק ומחממים אותו היטב.

6.כשהשמן רותח ניתן לזרוק לתוכו בזהירות 4-5 עיגולי בצק, בהתאם לגודל המחבת. מטגנים כל סופגנייה במשך דקה מכל צד, עד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

7. עם מזלף או מזרק, ממלאים את הסופגניות במילוי האהוב עליכם, מפזרים אבקת סוכר ומגישים 🙂

חנוכה שמח!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו