אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

יאיר לכם את החג: מתכון למרק לזניה עשיר

נמאס מכל הלביבות והסופגניות? סידרנו לכם מתכון למרק לזניה חגיגי, שתשמחו לאמץ כארוחה לצד הנרות. מרק משביע וטעים שגם הילדים ישמחו לחסל!

יאיר לכם את החג: מתכון למרק לזניה עשיר
  (צילום: סטודיו-TEKA)

מרק לזניה חגיגי

נמאס מכל הלביבות והסופגניות? סידרנו לכם מתכון למרק לזניה חגיגי, שתשמחו לאמץ כארוחה לצד הנרות. מרק משביע וטעים שגם הילדים ישמחו לחסל!

מצרכים: 

1/2 בצל
1 שן שום
200 גרם בקר טחון
400 גרם עגבנייה טבעית טחונה (אפשר להשתמש בעגבניות איטלקיות מרוסקות משימורים)
1 עלה דפנה
1/2 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית טימין מיובש
50 מ"ל יין לבן
1/2 ליטר ציר עוף או ירקות (אם אין אז אפשר מים+אבקת מרק)
6 עלי לזניה
מלח
פלפל שחור טחון
פפריקה מתוקה
שמן זית

(צילום: סטודיו TEKA )

הוראות הכנה:

1. מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומטגנים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה עד להזהבה קלה

2. בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים.

3. מוסיפים לסיר עם הבצל והשום את כדורי הבשר, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.

4. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהיין מתאדה מוסיפים את הציר/המים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.

5. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כ-10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.

טיפים:

-אם לא רוצים מרק בשרי, ניתן להוריד את כדורי הבשר ולהפוך את המרק לחלבי על ידי הוספת פרמז'ן או גבינה מותכת למרק לפני ההגשה

– ניתן להחליף את דפי הלזניה בפסטה פרפדלה או פנה

בתאבון!

=========================

המתכון באדיבות המותג TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו