יו"ר כחול לבן שר הביטחון בני גנץ אומר היום (שני), בישיבת הסיעה של מפלגתו: "אנחנו לא בקמפיין חיסונים ומי שהופך את החיסונים ליחסי ציבור טועה ומטעה, מסכן את הציבור בכך שלא ידע את האמת ועלול חלילה להקפיד פחות על ההוראות המתבקשות".

"אזרחי ישראל, בואו נסתכל למציאות בעיניים. החיסונים הם אכן בדרך, אבל הדרך מאוד מאוד ארוכה. ייקחו שבועות להשפעת החיסונים. רק לקראת מרץ עם הכל יהיה בסדר, נתחיל לראות סימנים חיוביים של זה", אמר גנץ.

גנץ דיבר על כך שאנחנו בשלוש זירות במקביל, זירה ביטחונית, זירת הקורונה וגם בזירה של פוליטיקה לא טובה, "בהיעדר תקציב רה"מ מוביל לבחירות יקרות בגלל שיקולים אישיים". עוד הוסיף כי "אם אכן נתניהו לא יתעשת ויגרור אותנו לבחירות אדאג שזה יהיה כמה שיותר זול כמה שיותר מהר וכמה שיותר נקי".

גנץ דיבר על כך שכחול לבן יעלו את חוק השיוויון. והוסיף כי "מגמות התחלואה עולות והסיפור הופך מורכב. היום בקבינט הקורונה אציג תכנית שייתן מענה לשבים מחו"ל".

מוקדם יותר אמר קרא יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד בישיבת סיעת כחול לבן לגוש המרכז שמאל להתאחד תחתיו. "יש עתיד היא הצ'אנס היחיד לנצח את נתניהו. אני אומר מפה לכל מי שרוצה שינוי ותקווה – תבחרו: אתם רוצים להתאחד או רוצים להתאבד?".

"אני שמעתי את הטענות על תקרת הזכוכית", אמר לפיד, "אני קורא לכולם להתאחד מאחורי יש עתיד. אנחנו כבר הוכחנו שאנחנו האנשים האלה. מי שמאמין שזו המשימה שיבוא איתנו. ב2009 לליכוד היו הרבה פחות מנדטים הימין, והימין התאחד מאחורי הליכוד וניצח"