3 שנים לאחר שביתת הרעב והסכם הכבישים העוקפים ביו"ש אותו הובילו ראשי הרשויות, ראש מועצת שומרון יוסי דגן וראשי הרשויות דאז ראש מועצת בית אריה אבי נעים וראש מועצת קריית ארבע מלאכי לוינגר, יחד עם המשפחות השכולות חנכה היום שרת התחבורה מירי רגב יחד עם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן את המקטע השלישי והאחרון שהיה חשוך עד כה בין צומת אריאל מזרח לצומת רחלים.
המקטע הואר בפנסי לד והוא יסייע לנוסעים על כביש מרכזי בשומרון שהיה חשוך כאמור, בין היתר נוסעים על הציר המרכזי תושבי גב ההר, בקעת הירדן, גוש עלי ושילה ואחרים.
מיזם הארת השומרון הוא חלק מעבודה אסטרטגית להארת צירים מרכזיים בשומרון בעלות כוללת של 100 מיליון ש"ח שעליו עובדים כבר שלוש שנים.
בטקס שנערך הערב בשומרון הרימו דגן ורגב את השאלטר, כאשר לפני כן ברך דגן 'ברכת שהחיינו'. בטקס השתתפו גם יושבי ראש ועדי היישובים, חברי המליאה מיישובי האזור במועצה האזורית שומרון ונכבדים נוספים.
בראשית דבריו ביקש ראש המועצה יוסי דגן להודות למשפחות השכולות וראשי הרשויות דאז בית אריה וקריית ארבע שהיו שותפים למאבק ולאוהל המחאה מול בית ראש הממשלה שהביא את התקציב לתאורת הכבישים החיונית שנחנכה היום וכן לשרת התחבורה מירי רגב שהביאה לעשייתו: "דווקא בשבוע שחל חג החנוכה, אנחנו מאירים את השומרון, אני מאוד מתרגש. אני רוצה להזכיר כאן במעמד המרגש את המשפחות השכולות שישבו איתנו במאבק ובשביתת הרעב מול בית ראש הממשלה לפני שלוש שנים, יחד עם מלאכי לוינגר ואבי נעים.
נאבקנו כדי שנקבל את התקציבים לשיפור הביטחון של תושבי יהודה ושומרון. אנחנו שמנו לעצמנו יעד להביא מיליון יהודים לשומרון חלק מזה זה כבישים מוארים, מיזם הארת הצירים הוא חלק מרכזי בשמירה על ביטחונם של תושבי השומרון, אני שמח שהמיזם הזה מגיע הערב לסיומו, אני רוצה להודות לשרת התחבורה מירי רגב ולכל צוות המשרד לראש הממשלה בנימין נתניהו, לנתיבי ישראל המנהל האזרחי, הצוות המקצועי במועצה ובתוכם לרפי אביטל הממונה על תחום התחבורה במועצה המלווה את המיזם ברמה המקצועית"
שרת התחבורה מירי רגב אמרה במהלך הטקס: "זו ריבונות דה פקטו בחבלי המולדת. התאורה בכבישים מוסיפה בטיחות וביטחון, ומגשימה את החזון לחבר את ישראל – גם ביהודה ושומרון. אני שמחה שהפרויקט להארת השומרון, הושלם ונחנך סמוך לחג החנוכה- חג האור, בסמיכות למיקום קרבות המכבים, שגבורתם אז כגבורת המתיישבים כיום. כידוע, מאז כניסתי לתפקיד פעלתי לחזק את ההתיישבות ביהודה ושומרון והקצאתי לצורך כך תקציבים תוך זירוז פרויקטים שהתעכבו משך שנים ארוכות ולטפל בכל פערי התאורה. אני שמחה שבזכות הההתעקשות שלי והלחץ שהפעלנו על כלל הגורמים הרלוונטיים, השלמנו את ביצוע הפרויקט לצד פרויקטים רבים נוספים. אני מבקשת להודות להודות לראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן שפועל ללא לאות למען חיזוק השומרון ולראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו על הגדלת תקציבים ייעודיים לטובת חיזוק התיישבות ביו״ש ביניהם פרויקט התאורה בכבישים למען ביטחונם של המתיישבים״.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
יגור
כל הכהבוד מה עם כבישי יהודה . המצב על הפנים הדרך לנגוהות . כביש צר מפותל ללא תאורה על פני תהום .כך שנים ומה עשיתם.....
08:22 06.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נופי נחמיה מספר 1
נו איפה סמרטוטיץ? אין לו איזה פליטת פה פוגענית נגד מירי רגב? כמה כואב לו לראות את עבודתה של מירי רגב למען תושבי יהודה ושומרון הגיע הזמן שהציבור יבין...
נו איפה סמרטוטיץ? אין לו איזה פליטת פה פוגענית נגד מירי רגב? כמה כואב לו לראות את עבודתה של מירי רגב למען תושבי יהודה ושומרון הגיע הזמן שהציבור יבין עד כמה סמרטוטיץ כלומניק שרק יודע לדבר ולשווק את עצמו אבל הוא אפס גדול במעשים
המשך 22:49 05.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר