אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ללא אפייה: מתכון לפאי פקאן שכל אחד יכול להכין

חולמים להכין פאי מרהיבה, אבל אין לכם כוח לכל העבודה? סידרנו לכם מתכון קל ומהיר לפאי פקאן ללא אפייה, שכל אחד יכול להכין. פתרון מושלם כשרוצים לתקתק עוגה ויום שישי כל כך קצר

ללא אפייה: מתכון לפאי פקאן שכל אחד יכול להכין
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפאי פקאן

חולמים להכין פאי מרהיבה, אבל אין לכם כוח לכל העבודה? סידרנו לכם מתכון קל ומהיר לפאי פקאן ללא אפייה, שכל אחד יכול להכין. פתרון מושלם כשרוצים לתקתק עוגה לשבת ויום שישי כל כך קצר

מצרכים:

250 ביסקוויטים מרוסקים
1 כפית מלח
70 גר' חמאה מומסת
עבור המילוי:
שכבת פקאן:
200 גרם (3/4 1 כוסות) פקאנים
80 גרם חמאה
120 (חצי כוס) סוכר חום כהה
קורט מלח
50 גרם (3 כפות) מייפל טבעי
30 גרם (2 כפות) מים

שימו לב: במידה ורוצים שהפאי תיהיה פרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה

הוראות הכנה

1. מרסקים היטב את היסקוויטים, מומלץ בעזרת מעבד מזון או מכונת טחינה.

2. מוסיפים את המלח והמרגרינה המומסת לבסקוויטים הטחונים ומערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה

3. את התערובת מסדרים בתבנית פאי עגולה בקוטר של כ-20 ס"מ. חשוב לשטח את הבסיס ולכסות את כל חלקי התבנית.

4. שכבת הפקאן: קוצצים את הפקאן לחתיכות גסות.

5. בסיר קטן מחממים סוכר חום, מלח וחמאה עד להמסה מלאה של החמאה. מוסיפים מייפל ומים, מערבבים לאיחוד ומכבים את האש.

6. מוסיפים את הפקאן לסיר ומערבבים עד שכל הפאקנים מצופים בקרמל.

7.  רגע האיחוד: מעבירים את שכבת הפקאן מעל לבסיס ומשטחים לשכבה אחידה. מכניסים את הפאי למקרר להתייצבות במשך 2-3 שעות ומגישים

שבת שלום!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו