אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

תשכחו מהטיגון: כך תכינו לביבות בריאות יותר

אומנם חנוכה הוא חג שכולו על טהרת השמן, אבל בטוחים שזה בסדר לחרוג טיפה מהמסורת לטובת לביבות בריאות וטעימות יותר. כך תכינו בקלות לביבות אפויות שתוכלו לחסל ללא ייסורי מצפון 

תשכחו מהטיגון: כך תכינו לביבות בריאות יותר
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון ללביבות גזר ותפוחי אדמה אפויות 

אומנם חנוכה הוא חג שכולו על טהרת השמן, אבל בטוחים שזה בסדר לחרוג טיפה מהמסורת לטובת לביבות בריאות וטעימות יותר. מתכון ללביבות אפויות שתוכלו לחסל ללא ייסורי מצפון

מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים
1 גזר
1/2 בצל לבן / בצל ירוק
גבעול סלרי / צרור קטן של פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
2-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2.  בפומפיה או במעבד מזון קוצצים את התפוחי אדמה, הסלרי, הגזר והבצל (מומלץ לייבש את התערובת משאריות מים בעזרת נייר סופג)

3. מוסיפים לירקות הקצוצים את המלח והפלפל, פרורי הלחם והביצים מערבבים ומניחים בצד.

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים במעט עם שמן זית.

5. לוקחים את התערובת ומתחילים ליצור לביבות ולהניח על נייר האפייה, ניתן בעזרת רינג

6. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות עד שהלביבות נהיות זהובות.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו