אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

אחת ולתמיד: כך תכינו פריקסה בקלות

חנוכה קרב ובא ואיתו החשק העז למטוגנים שווים, סידרנו לכם מתכון פשוט לפריקסה שהוא אם תרצו הגרסה המלוחה לסופגנייה תוניסאית. טעים, קל ובעיקר ארוחה מושלמת עם המשפחה והחברים 

אחת ולתמיד: כך תכינו את הסופגנייה התוניסאית
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפריקסה

חנוכה קרב ובא ואיתו החשק העז למטוגנים שווים, סידרנו לכם מתכון פשוט לפריקסה שהוא אם תרצו הגרסה המלוחה לסופגנייה תוניסאית. טעים, קל ובעיקר ארוחה מושלמת עם המשפחה והחברים

מצרכים:

1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שטוחות שמרים
קורט מלח
קורט סוכר
1 ליטר מים פושרים
1/4 כוס שמן

תוספות: טונה, סחוג, תפוחי אדמה, ביצים קשות, לימון כבוש וזיתים

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הקמח,שמרים, סוכר ומלח. לאחר מכן מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.

2. מוסיפים את השמן ולשים עוד, עוטפים ומניחים להתפחה.

3.לוקחים מהבצק כמות של 60-80 גר' ויוצרים לחמניות אצבע בגודל אחיד.

4. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הלחמניות היטב מכל צד

5. ממלאים את לחמניות הפריקסה בטונה, תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות סחוג ולימון כבוש. ניתן למלא במגוון תוספות לבחירתכם

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
טעות
תומר | 03-12-2020 11:52
14 כוס שמן??