היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, פנה הערב (ראשון) במכתב לראש הממשלה נתניהו, יו"ר כחול לבן בני גנץ ושר האוצר ישראל כ"ץ, בדרישה כי כל אחד מהם יפעל על פי סמכויותיו, בכדי לקדם את הצעת חוק התקציב לשנת 2020 ואת הצעת חוק התקציב לשנת 2021 במהירות.
מנדלבליט ציין כי "על הממשלה להניח א הצעת חוק התקציב על שולחן הכנסת עד 60 ימים לפני תחילת שנת הכספים ובכך לאשר לכנסת פרק מן ראוי לקיים דיון כדבעי בהצעה טרם אשרורה".
"לפני מספר ימים עמד בית המשפט העליון על הקושי הנובע מכך שהוראותיו של חוק יסוד: משק המדינה אינן מקוימות על ידי הממשלה", כתב היועמ"ש וציין כי "בחודשים האחרונים הצבעתי כל קושי זה בפני הממשלה במספר הזדמנויות".
מנדלבליט כתב לשלושה כי: "על רקע האמור, אבקש להבהיר כי יש מקום לפעול במהירות המתבקשת, כל אחד במסגרת סמכויותיו ותפקידיו, כדי לקדם את הצעת חוק התקציב לשנת 2020 ואת הצעת חוק התקציב לשנת 2021, ולהביאן לדיון במליאת הממשלה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
אמש, על רקע המחלוקת בעניין התקציב, שר המדע יזהר שי אמר לסרוגים כי הם בוחנים אפשרות לתמוך בהצעת אי האמון שצפוי להגיש יאיר לפיד לכנסת בשבוע הבא, ביום רביעי.
"אנחנו מתעקשים על ממשלה שתשרת את האינטרסים של כל אזרחיה, והאינטרסים האלה הם לאשר תקציב לשנה הזו ולשנה הבאה", אומר שי. "לצערנו ראש הממשלה הפר הסכם מפורש בינינו לבין הליכוד, ובהסכם הזה היינו צריכים לאשר את התקציב של השנה הבאה כבר לפני חודשים ארוכים".
שי הוסיף כי "מאחר שזה לא קורה, אנחנו מסתכלים על מספר תגובות ואמצעים שאנחנו יכולים להשתמש בהם, במישור הפוליטי, הציבורי והפרלמנטרי על מנת לאשר תקציב לאזרחי ישראל ולוודא שהפתרון הפוליטי למצב הזה הוא פתרון שנותן מענה שלא תהיה התעללות באזרחי ישראל ויפסיקו את השימוש הציני הזה בתקציב, כשלוקחים מדינה שלמה כבת ערובה בגלל שלראש הממשלה לא מתאים כרגע להכין תקציב לאזרחי ישראל".
מה דעתך בנושא?
11 תגובות
2 דיונים
-
15:57 01.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
יש הצעה להריץ את מנדל לנשיאות, מה אתם אומרים? רץ חזק ברשתות,
09:18 30.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א. טלר
בתגובה ל: בני
/ שלומי/ מני/ התגובות שלכם עיניניות ? דברו לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. בלי תקציב מאושר המדינה מתנהלת על כרעי תרנגולת. לא יציבה, מועמדת לדחינות של פרויקטים, ולמינהל כושל ברמה הציבורית.
11:17 30.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא 0מאלאני
מי זה תחתבליט
02:52 30.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שרה
ביבי לא יכול להציג תקציב אם היה היה מציג הכסף נעלם עם הצוללות וטס עם המטוסים של הכביסה המלוכלכת שלם לארצות הברית כי המדינה לא יכולה לנקות הלכלוך שלהם כאן.
02:13 30.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלומי
בתגובה ל: שרה
ילדונת לכי לשחק בבובות ברבי,את לא בליגה של האינטיליגנציה להגיב,את מיתלהמת ולא עניינית,יש גם לגו,ועוד מישחקים שיפיגו לך את השיעמום,מספיק לנו מבורים,ומיתלהמים,
09:15 30.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מני
בתגובה ל: שרה
זה ילד ולא שרה,למה להיתחפש? או שאתה טרנג'נדר? על מי אתה עובד? לפי הip אני עליתי עליך,אז תחפש אולי פטימה,או חיזמה, תרד מכאן מגעיל
09:17 30.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחת שאיכפת לה
אפשר להגיב גם בנימוס לא חייבים לנבל פה, גם כשלא מוצא חן לא מדברים כך. לשם מה להסתבך.
23:44 29.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחת שאיכפת לה
חחחחחחח. אלמוני אתה משהו. חחחחח
23:40 29.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיר
לא יאומן..הגולם קם על יוצרו..למה צריך ממשלה וכנסת..יש את הבלופ הגדול
23:24 29.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלמוני
אני מניח כי איש כבר לא יופתע, אם מדלבליט יפתור את הבעיה בעצמו: מנדלבליט יכין תקציב, ויביא אותו לאישור בג"ץ...
22:20 29.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר