מתכון לסלט בבטטה וגזר ברוטב ויניגרט הדרים

במיוחד לכבוד החורף, סידרנו לכם מתכון לסלט המשלב בתוכו את כל הוויטמינים שאתם צריכים כדי להישאר בריאים בימים הקרים. סלט בטטה וגזר ברוטב ויניגרט הדרים המשלב בתוכו לא מעט הפתעות טעימות ובריאות – בתאבון!

מצרכים:

2 בטטות בינוניות
2 גזרים
1/2 1 כוסות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות/ פרוסות
חסה (מומלץ עלי בייבי או חסה קיסר)
1/2 תפוז חתוך לקוביות או פרוסות (לא חובה)
לרוטב הויניגרט:
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ תפוזים סחוט
1 לימון גדול או 3 כפות מיץ לימון
1/2 1 כפות חרדל דיז'ון
1 שן שום, כתושה
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לתוספת: אגוזי מלך קצוצים או צנוברים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים את הבטטות והגזרים בתבנית גדולה, מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים במשך 15 דקות. מוציאים, הופכים ומחזירים לצלייה של 10-20 דקות נוספות, עד שהירקות רכים ומוכנים לאכילה

2. הכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את החומץ, מיץ התפוזים, החרדל, השום, המלח והפלפל יחד בקערה קטנה. לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ושומרים במקרר עד לסיום הכנת הסלט.

3. רגע האיחוד: בקערה גדולה, מערבבים את החסה, הבטטות, הגזר, האבוקדו והתפוז ויוצקים מעל את הרוטב המוכן. מוספים את הצנוברים/ אגוזי המלך ומגישים

חורף בריא!!