מבזקים
סרוגים
בצל העלייה בתחלואה

חזרה ללימודים: תלמידי התיכונים חוזרים לבית הספר

כ-400 אלף תלמידי התיכונים יחזרו הבוקר ללימודים, כאשר הם יחולקו לקפסולות של עד 20 תלמידים. למרות החזרה לשגרה, במערכת החינוך חוששים מהעלייה בתחלואה והאפשרות של סגר נוסף

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י"ג כסלו התשפ"א
חזרה ללימודים: תלמידי התיכונים חוזרים לבית הספר
חזרה ללימודים: תלמידי התיכונים חוזרים לבית הספר צילום: (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

חזרה ללימודים: אחרי חודשיים וחצי של לימודים מהבית בשל הגבלות הקורונה, כ-400 אלף תלמידי התיכונים ברחבי הארץ חוזרים הבוקר (ראשון) ללימודים בבתי הספר. זאת למרות העלייה הנרחבת בתחלואה בימים האחרונים, שמעלה חשש מהחזרה לכיתות אצל רבים.

הקורונה בישראל: זינוק משמעותי בשיעור החיוביים
הקורונה בישראל: זינוק משמעותי בשיעור החיובייםצילום: הקורונה בישראל: זינוק משמעותי בשיעור החיוביים

לפי המתווה של משרד הבריאות, התלמידים יהיו בבתי הספר לפחות יומיים בשבוע, כאשר הם יחולקו לקפסולות של עד 20 תלמידים. כל תלמיד יוכל לעבור בין שתי קבוצות לכל היותר, ובדומה למתווה של בתי ספר יסודיים – גם בתיכונים כל מורה יוכל ללמד ארבע קפסולות בלבד.

היום ייפתחו הלימודים בכיתות י' עד י"ב, ובשבוע הבא יצטרפו אליהם כ-423 אלף תלמידי כיתות ז'-ט'. בכך תושלם חזרת כל תלמידי מערכת החינוך ללימודים, לראשונה מאז תחילת הסגר השני בספטמבר.

לצד השמחה על החזרה לשגרה, רבים גם הביעו חשש מפני עלייה בתחלואה על רקע פתיחת הלימודים, גם עם מתווה הקפסולות. "מחד גיסא, קיימת שמחה על חזרת התלמידים לבית הספר. מאידך גיסא, קיים עצב על כך שבמגבלות הקורונה לא ניתן לאפשר לתלמידים ללמוד בבית הספר, אלא יום וחצי עד יומיים בלבד" אמר יו"ר התאגדות מנהלי בתי הספר העל-יסודיים, מנשה לוי. "בימים האחרים הלמידה נשארת מקוונת ברובה עם הבעייתיות שלה: הלמידה מרחוק על-פי מודל בחינות הבגרות יעילה פחות מהלמידה הפרונטלית, ההספק נמוך יותר, לתלמידים חסר הקשר האישי, הרגשי והחברתי".

לדבריו, "ממשלת ישראל צריכה להכריז על מצב חירום במערכת החינוך – להקצות תקציבים, לעדכן את מודל בחינות הבגרות ואת שיטת ההוראה והלימוד ולהתאים אותם למאה ה-21. אנו בפיגור של 30 שנה לפחות אחרי מערכות חינוך מתקדמות בעולם".

לימודים משרד החינוך תיכון