הבחירות המקומיות בעיר בית שמש עולות שלב ואחד המאבקים הבולטים הוא על ליבם של 2,500 בעלי זכות הצבעה מהמגזר הדתי לאומי.

לפני כחודש הכריזה עליזה בלוך על התמודדות מטעם הבית היהודי, כשהיא זוכה לתמיכתו של יו"ר המפלגה נפתלי בנט. מועמד נוסף המתמודד לראשות העיר הוא אלי כהן, שיחזר גם הוא אחרי הקול הסרוג.

אלא שראש העיר המכהן מטעם מפלגת ש"ס, משה אבוטבול, לא מוותר על הקולות של הכיפות הסרוגות בעיר ולאחרונה הקים מטה מיוחד שיטפל בציבור הדתי לאומי. במטרה לקרבם אליו הוא מינה את מוטי עובדיה, יועץ תקשורת ואסטרטגיה, שעבד בעבר עם ח"כ ניסן סלומינסקי וח"כ אורלב כאחראי על המגזר הדתי לאומי בעיר ועל הקשר עם הסניף המקומי וראשי המפלגה.

בימים האחרונים צירף אבוטבול מספר תומכים סרוגים מבית שמש הותיקה ומריכוזים אחרים בעיר וקיבל את תמיכתם. בין היתר נפגש אבוטבול מספר פעמים עם ראשי הסניף של ״הבית היהודי״ ועם נציגי המפלגה בכדי לדון עימם על שיתוף פעולה ועל קבלתם תמיכתם עוד לפני הבחירות, שיתוף פעולה שנכשל.

אבוטבול, ראש העיר המכהן, הודיע לראשי הסניף והמפלגה כי הוא ״מושיט ידו לכלל הציבור הדתי הלאומי ומצפה כי בפעם הזאת כי יהיו מתחילת הדרך שותפים מלאים בעשיה העירונית לטובת כלל תושבי בית שמש ולצרכי הציבור הדתי לאומי בתחומי הדיור, החינוך, הרווחה, תנועות הנוער ועוד״.

עוד אמר אבוטבול כי ״את העבר יש להשאיר מאחור ולא לתת להלך הרוח ולאווירה השוררת ברחבי הארץ להשפיע על הבחירות בעיר וכי עלינו למנוע קיטוב מיותר בין המגזרים השונים״.