השר לענייני ירושלים ומורשת, הרב רפי פרץ, השתתף הערב (רביעי) בהלווית החייל ליהוא בן-בסה ז״ל כנציג הממשלה. בפוסט שכתב לאחר ההלוויה בפייסבוק הספיד את מותו של החייל שנהרג אמש בהתרסקות המטוס בדרום.

"אני מלוה את ליהוא בן-בסה ז״ל בדרכו האחרונה. פרח טיס בן ה- 19 שנהרג אתמול בתאונת המטוס. נער שהתגייס לקורס הטיס כדי להגן על עמו ומדינתו" כתב הטייס והרב הצבאי לשעבר. "רבות סיפרו עליך, על המיוחדות שלך, על העדינות, על הרוך, על תחושת השליחות שלך, התכונות שאפיינו אותך, ואיתן הגעת כל כך רחוק. ברית טייסים, אחוות אחים. "מדינת ישראל מצדיעה לך. נוח על משכבך בשלום ליהוא. שולח תנחומיי למשפחה היקרה".

במהלך ההלוויה, שהתקיימה בראשון לציון, אביו של ליהוא הספיד את בנו בדמעות וביקש ממנו: "סלח לי בני, עשיתי כל מה שיכולתי עבורך כאבא, אני מצטער שלא עשיתי יותר. היית בחור שקט, לא שיתפת הרבה את תחושותיך, הרבה פעמים הייתי שואל את עצמי מה מעסיק אותך, זה גם מה ששאלתי את עצמי אתמול אחרי האסון הנורא – מה חשבת בדקות האחרונות של חייך".

"עכשיו תהיה נוכח בכל שניה של חיי, נכנסת לליבי לעד ואשא אותך איתי עד הדופק האחרון שלי" סיכם בעצב. "תנוח על משכבך בשלום, לא תהיה לבד אף פעם, בני, אני מבטיח. אתה נמצא עכשיו בכל דמעה שלי, ותמשיך לחיות בכל תא בגופי".